Art

Art

Inundart proposa passejar pel Barri Vell tot escoltant veïns sobre la gentrificació

Una nova edició amb una desena de propostes arrenca aquest cap de setmana

La XIX edició del festival Inundart arriba aquest cap de setmana a Girona. La inauguració oficial serà el divendres al vespre amb la presentació de les exposicions que es podran visitar durant un mes. Es tracta de nou mostres de diferents disciplines com ara dibuix, fotografia o vídeo.

Pel que fa a la resta de programació es farà entre el dissabte i el diumenge en diferents espais públics del Barri Vell. Destaquen el projecte SOS (Subjecte d’Obsolescència Silent), una iniciativa comunitària realitzat pel Centre Cívic Barri Vell – Mercadal, l’Associació de Veïns i Veïnes del Barri Vell, Més Barri Menys Pisos Turístics, PAH Gironès i altres veïns de la ciutat.

Es tracta d’un recorregut immersiu sonor que arrencarà al punt d’informació d’Inundart i que anirà guiant als visitants pel Barri Vell a partir de les experiències que expliquin els veïns sobre la gentrificació que pateix el barri. L’objectiu és donar veu a les persones que cada dia veuen com els turistes guanyen terreny al Barri Vell i involucrar als espectadors en possibles solucions que plantegen per resoldre la situació i garantir la preservació sostenible del patrimoni.

Marta Azparren proposa una performance dins del projecte Diaris de fàbrica, on l’artista intenta reflectir l’empremta del treball industrial en l’activitat artística. Es podrà veure el dissabte a les sis de la tarda a la Fundació Valvi.

Assumpció Mateu proposa una mostra de pintura i vídeo a l’aire lliure amb La natura com a metàfora. El Bosc Cremat. És una sèrie d’obres relacionades amb la natura i la pèrdua d’aquesta. A partir d’aquí Mateu planteja una reflexió sobre les pèrdues naturals i les personals i buscar el límit de la bellesa.

Per altra banda, el dissabte al matí es farà una jornada per a professionals. L’objectiu és promoure el treball en xarxa, fomentar col·laboracions i crear sinergies entre artistes. A més, la jornada donarà un espai de diàleg on les plataformes, entitats i sales d’exhibició presentin les seves iniciatives i línies de treball.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.