Música

música

El 2n Festival de Jazz omplirà de ‘swing’ Matadepera aquest cap de setmana

El festival dirigit per Enric Alegre, de la Fredi’s Jazz Band, aposta pel talent jove i també dóna veu al col·lectiu més sènior

La segona edició del Festival de Jazz de Matadepera omplirà aquest cap de setmana de swing aquest municipi del Vallès Occidental. Impulsat per Enric Alegre, director de la Fredi’s Jazz Band; realitzat per l’Associació Fredi’s Jazz Band i organitzat per l’Ajuntament de Matadepera, el festival promou el talent jove i aposta per edats molt primerenques, de 10 a 12 anys, però també dóna veu al col·lectiu més sènior que “fa anys que gaudeix i viu aquest estil musical: el jazz”.

Les activitats del festival començaran dissabte, a les 19.15 h, amb un recorregut a càrrec de la New Orleans Dixie Jazz Band i convidats pels carrers del centre de Matadepera. A les 20.15 h, a l’escenari principal de la plaça de Cal Baldiró, hi tindrà lloc el primer concert amb el combo d’adults Ni Swing de Calaix, de l’Escola Municipal Frederic Mompou de Matadepera, juntament amb la coral del Casal de la Gent Gran i la coral d’adults de l’escola. Després, a les 21.15 h, hi haurà el concert de Roy Hargrove Tribute. A les 22.30 h començarà a l’hotel de la plaça de Cal Baldiró la Jam Session Golfa, “amb l’objectiu d’aconseguir la unió entre els joves talents, músics experimentats i tothom que hi vulgui participar, fins ben avançada la nit de dissabte i matinada de diumenge”.

El diumenge començaran les activitats a les 11.30 h del matí al Casal de Cultura amb un recorregut a càrrec de la New Orleans Dixie Jazz Band pel centre de Matadepera, fins a la plaça de Cal Baldiró. A les 12.30 h tindrà lloc un concert a l’escenari principal de la plaça de Cal Baldiró amb els Petits Dixie Fredi’s Jazz Band, de l’escola Frederic Mompou, i a les 13.15 h hi actuarà la Gumbo Jass Band.

A les 16.30 h se celebrarà un debat-col·loqui obert a tothom, Un tomb pel jazz de casa nostra, fent èmfasi a la figura de Tete Montoliu. Hi participaran especialistes com ara Pere Pons (periodista i biògraf de Montoliu), Ricard Gili (director i trompetista de La Locomotora Negra) i Enric Alegre (saxofonista i director de la Fredi’s Jazz Band). La conducció de la sessió anirà a càrrec de Susanna Carmona, programadora del Festival de Jazz de Terrassa. El festival continuarà, la tarda del diumenge, amb les actuacions d’All Stars Legends & New Young Talents, The Abstract Project –centrat en la música d’Oliver Nelson– i la Fredi’s Jazz Band, que al vespre oferirà el concert de cloenda del festival.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia