Cultura popular

cultura

Mariscal presenta el seu càntir “ondulat” per l’Argilà d’Argentona

El dissenyador Javier Mariscal ha presentat avui el nou càntir de l’edició de l’Argilà d’Argentona que tindrà lloc del 5 al 7 de juliol. Mariscal, que qualifica aquest objecte “d’una nevera sense piles” ha volgut donar la seva personal visió d’un atuell centenari que ha creat amb les seves tradicionals formes ondulades i gens simètriques.

A banda del càntir, Mariscal també signa el cartell d’enguany, en què ha volgut retre homenatge als càntirs dels autors que l’han precedit. Es tracta del dissenyador amb més projecció pública dels que fins ara han participat al disseny del càntir. Com cada any, es podrà adquirir l’edició limitada i numerada del càntir d’autor, del qual s’han fet 5.000 exemplars, que es vendrà al preu de 30 euros.

Txèquia, país convidat

El país convidat a l’edició 2024 és la República Txeca, un país amb una ceràmica de gran qualitat però encara poc coneguda. L’artista txeca Eva Roucka exposarà al Museu del Càntir, i protagonitzarà una sessió de la Cineràmica i demostracions tècniques a la Plaça de l’Església.

El principal canvi en l’edició de l’Argilà és la incorporació d’espectacles de fang i foc les nits de divendres i dissabte, així com d’espectacles de dansa i música tradicional en l’acte inaugural, la tarda del divendres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia