Patrimoni

Cultura

Troben ceràmica romana a la Cova de l’Home Mort, al Pallars Sobirà

L’última excavació al jaciment de la Cova de l’Home Mort, al Pallars Sobirà, ha tret a la llum restes de ceràmica que correspondrien a finals del Neolític i al Calcolític (fa 5.000-4000 anys), i també s’han trobat ceràmiques romanes, algunes d’origen nord-africà. Tot plegat apunta a l’ocupació de la Cova en diverses èpoques i en fa d’ella un jaciment “d’alta rellevància científica”. L’espai, doncs a banda de l’edat del bronze, va acollir ocupacions humanes al final de l’Imperi Romà (segle v dC). “Consolida les dades dels darrers anys, que indiquen que les valls del Pallars Sobirà no van quedar al marge de les dinàmiques històriques en època romana, com tradicionalment s’havia apuntat en diverses ocasions”, ha assenyalat Ermengol Gassiot, director del GAAM del Departament de Prehistòria de la UAB.

La campanya d’excavacions, duta a terme per arqueòlegs de la UAB i del CSIC han tret també a la llum una singular punta de fletxa de bronze de més de 3.500 anys d’antiguitat, així com fragments de restes humanes del mateix període. La punta de fletxa és un objecte molt valuós per al patrimoni arqueològic pirinenc, “donada l’escassetat de peces similars que s’hi ha trobat”, ha detallat l’arqueòleg Ermengol Gassiot.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.