Música

música

García-Tomás, Sílvia Pérez Cruz i el Quartet Gerhard, entre els premis Alícia

La pianista vilanovina Leonora Milà, de 82 anys, va ser distingida ahir a la Sala Oriol Martorell de L’Auditori de Barcelona amb el premi Alícia a la trajectòria, en el marc del lliurament, per cinquè any, dels guardons de l’Acadèmia Catalana de la Música. Deixebla de Maria Canals, Milà va debutar quan només tenia 7 anys al Palau de la Música amb un Concert en la major KV 488, de Mozart, que va causar sensació, i, sis anys després, va presentar-se com a solista amb la London Philharmonic Orchestra al Royal Albert Hall. En la seva dilatada carrera concertística ha realitzat nombroses gires per Europa, Àsia i Amèrica, i ha enregistrat més de vint discs, a més d’haver estat autora també d’un extens catàleg que supera les cent partitures per a piano, veu i piano, música de cambra, música simfònica i òpera.

Milà va ser homenatjada per la pianista Laura Ferré Rozada en una gala conduïda per la humorista Ana Polo que va tenir les actuacions també de l’Orquestra Àrab de Barcelona, Alba Careta amb Henrio, Maria Jaume i el guitarrista Toti Soler, de qui es commemoren 60 anys de trajectòria, i durant la qual es van lliurar premis en 11 categories diferents.

Raquel García-Tomás, mereixedora fa només uns dies d’un Premi Nacional de Cultura, va rebre ara el premi Alícia a l’autoria per l’òpera Alexina B, estrenada l’any passat al Liceu. La palafrugellenca Sílvia Pérez Cruz, encarregada, dimecres vinent, d’inaugurar la nova edició del Grec, va rebre el premi Alícia a la producció discogràfica pel disc Toda la vida, un día (Sony Music). El premi a la millor interpretació va recaure en el Quartet Gerhard, i el premi Alícia a la interdisciplina va distingir l’espectacle inaugural del Festival Grec 2023, The Pulse, de Gravity and Other Myths i el Cor de Noies de l’Orfeó Català. El premi Alícia al talent emergent va reconèixer el músic senegalès Momi Maiga, mentre que l’Alícia al millor directe va anar a parar en mans de la Companyia Elèctrica Dharma pel seu concert de celebració del 50è aniversari l’abril de l’any passat al Palau Sant Jordi, del qual fa només uns dies s’ha publicat un disc doble de vinil. El pianista menorquí Marco Mezquida va rebre l’Alícia a la internacionalització; el programa Assaig general, de Catalunya Música, dirigit per Albert Torrents i Marta Lanau, el de periodisme i divulgació musical; Vozes, un projecte musicosocial que treballa amb nens i adolescents que no poden accedir a la pràctica musical, va rebre el premi Alícia al projecte social i educatiu. Finalment, el projecte Un matí d’orquestra, d’Apropa Cultura, va ser honorat amb el premi Alícia TRESC al reconeixement dels públics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia