Altres

CULTURA

L’oceanògrafa Josefina Castellví, nou nom per a la biblioteca Bon Pastor de Barcelona

La biblioteca Bon Pastor passarà a anomenar-se Josefina Castellví en memòria de l’oceanògrafa i biòloga barcelonina. Així ho va aprovar, el passat 15 de maig, el Consell del Districte de Sant Andreu. La Biblioteca Bon Pastor, un equipament cultural i de proximitat que dona servei als veïns dels barris de Bon Pastor i de Baró de Viver, al districte de Sant Andreu, ha participat en projectes orientats a promoure vocacions cientificotècniques entre els joves com l’American Space Mòbil o l’Estàs ON, alhora que ajuda a reduir l’escletxa digital oferint assessorament TIC i programant formacions tecnològiques. Segons els responsables, “amb aquest canvi de nom, la biblioteca referma el projecte de divulgació científica i de foment de les vocacions científiques”.

Les Biblioteques de Barcelona se singularitzen amb els noms dels propis edificis patrimonials o bé s’identifiquen amb noms de figures rellevants del món del llibre, de la cultura o de l’entorn veïnal i associatiu. En l’actualitat la majoria de les biblioteques porten noms d’homes; per això, des de Biblioteques de Barcelona, la Regidoria de Cultura i Indústries Creatives i els Districtes, en aquelles biblioteques que només porten el nom del barri, s’ha volgut impulsar l’assignació de noms propis de dones nascudes a Barcelona o amb un vincle fort amb la ciutat.

L’oceanògrafa s’uneix a la llista de dones nascudes a Barcelona o amb un vincle fort amb la ciutat que aquest any donen nom a una de les biblioteques de la ciutat de Barcelona: la poeta i novel·lista Ana María Moix, l’escriptora i periodista Rosa M. Arquimbau, l’escriptora Carmen Laforet, l’escriptora i bibliotecària Aurora Díaz Plaja, l’activista social M. Àngels Rivas i la periodista Maria Sánchez.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia