Arts escèniques

Crònica

Vespres d’alta volada a l’Emergent

Qui estima l’Emergent sap a què va: a part de descentralitzar amb la itinerància, el “Festival de les Arts en Viu del Gironès” proporciona entretingudes vetllades en ambient familiar, amb tastets d’espectacles triats amb criteri. Aquest juliol, la mostra celebra la 20ª edició, encetada el dia 4 a Vilablareix i que va tenir continuació la nit següent a Fornells de la Selva.

El sarau començava i acabava amb música, respectivament a càrrec de dos veterans del panorama català, Marc Parrot i Roger Mas, ambdós eximis lletristes i compositors. Mentre els trens passaven darrere dels murals infantils, les dues prestacions van romandre a mitjana distància del convenciment. En el cas de Parrot, l’intent d’intimar amb el públic va fallar perquè la gent encara entrava al recinte, sense temps per ambientar-se a la dolçor de la veu baixa i xiuxiuejada. En canvi, mentre la constel·lació del carro apareixia sobre l’escenari, Mas va coure una primera part a foc massa lent, contemplativa i amb poca esma, cantant fins i tot Mim amb les mans enfonsades a les butxaques. Afortunadament, va posar més ganes a la part final, a partir del poema Soleiada de Maragall, fent un bis amb el tango trobadoresc El dolor de la bellesa, que la platea va agrair picant el ritme amb les mans.

Les arts performatives van ser així les reines de la nit: Marc Buxaderas va delectar amb les seves ressenyes –autobiogràfiques i instructives– sobre la diversitat funcional, mentre la dupla Zero en Conducta va seduir amb els seus números agosarats i elegants de teatre dansa. Pere Rafart també va complir, involucrant la participació del públic amb la seva dinàmica combinació d’il·lusionisme i comèdia. El vencedor de la vesprada va ser el vertiginós xou de circ acrobàtic del francès Julot Cousins, conduit amb emoció i humor, no deixant ningú indiferent quan penjava a alta volada del pal flexible i bascular amb els seus hula-hoops: oh là là!

Un voltatge que sol marcar les nits de l’Emergent, que va continuar a l’alça dissabte a Madremanya i diumenge a Cassà de la Selva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia