Patrimoni

cultura

L’antiga muralla medieval de Sant Francesc de Valls rep 2,8 milions dels fons europeus

El projecte de recuperació de l’antiga muralla medieval de Sant Francesc de Valls ha aconseguit 2.793.000 euros dels fons europeus. Aquests diners permetran finançar la primera fase dels treballs. L’Ajuntament preveu que el mes de setembre s’aprovi el projecte de les arquitectes Marta Milà i Anna Ibarz i que les obres es licitin aquest mateix any. L’actuació començaria a principis de 2025 i la previsió és que estigui enllestida durant el primer semestre de 2026. Aquesta serà la segona intervenció que afronta el municipi en el procés de recuperació de les antigues muralles, després que s’invertissin 482.000 euros el 2023.

El projecte a la muralla de Sant Francesc, a més de posar al descobert i rehabilitar la muralla medieval del segle XIV amagada ara a l’interior d’edificis, destaca per aprofitar l’enderroc d’aquestes construccions per dotar aquesta zona del centre històric d’un nou espai de valor patrimonial, cívic i paisatgístic, de passeig i estada i alhora obert al veïnat. D’aquesta manera, es generarà un passeig a la zona que en l’actualitat ocupen les cases, que comunicarà amb el carrer de Sant Francesc en un espai que presidiria la muralla medieval rehabilitada.

Les muralles medievals de Valls, declarades Bé Cultural d’Interès Nacional, cobrien un perímetre de més d’1,4 quilòmetres de longitud, amb 32 torres de defensa i 5 portals d’entrada que connectaven amb els principals camins i rutes. En els darrers anys s’han realitzat diferents estudis arqueològics i històrics que han anat posant al descobert portals, torres, fossats i panys de muralla de maçoneria i tapia, en diverses zones del Centre Històric de la ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia