Cultura

Mor Robert Burns, historiador i especialista en Jaume I

Decés

L'historiador i jesuïta nord-americà Robert Burns, membre de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC) i especialitzat en l'època de la Corona d'Aragó, especialment en la conquesta del regne de València per Jaume I, va morir el passat 22 de novembre a Los Gatos (Califòrnia) als 87 anys.

Burns (San Francisco, 1921) era membre de la Secció Històrico-Arqueològica de l'IEC des del 1996, i els seus treballs van ser reconeguts amb diversos premis, entre els quals la Creu de Sant Jordi, que concedeix la Generalitat, el 1989.

La presidenta de la Secció Històrico-Arqueològica de l'IEC, M. Teresa Ferrer, ha recordat que Burns ha pogut completar la seva obra, "ja que ha tingut el temps just d'acabar el seu últim volum, Diplomatarium, on publicava tota la documentació dels registres de cancelleria referents al regne de València en temps de Jaume I".

Burns, que va ser autor d'una cinquantena de llibres, va rebre també el premi Catalònia de l'IEC i el premi de la Crítica Serra d'Or (tots dos el 1982) o el premi Internacional Ramon Llull, l'any 1989.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.