Música

CRÒNICA

Una gran onada a la Plaça Major

Joana Serrat va oferir un concert d’allò ben sòlid en la presentació de ‘Big Wave’ a la seva ciutat

Lluïment de talent local, divendres a Plaça, en la penúltima jornada del 36è Mercat de Música Viva de Vic. Primer, amb un concert de 180è aniversari de l’Escola de Música amb la participació d’una seixantena de professors, alumnes i exalumnes del centre, entre els quals Paula Valls, Núria Graham, XY, Ju i Power Burkas. La celebració va servir per segellar uns quants retorns (el d’Est Oest, que feia cinc anys que no tocaven, i el de Germà Aire, units a Joan Godayol “Gudi”, professor de l’escola i antic cantant de Karda Fàstik, que en feia dos) i per veure dalt l’escenari dos dels músics que, a partir d’ara, assumiran la direcció del Mercat: Joan Rial, cantant, precisament, d’Est Oest, i Jordi Casadesús, membre de La Iaia, que van tancar la festa amb Declaració de principis, amb invasió a l’escenari d’uns quants alumnes inclosa i els tres membres del grup (immersos en una curta gira de retorn que finalitzarà el desembre a Barcelona) tocant plegats el vibràfon.

Una altra ex-alumna de l’escola que havia participat també en l’acte de 180 aniversari, Joana Serrat, va ocupar a continuació l’escenari de la Plaça Major per a la presentació de Big Wave (Great Canyon), pas important d’una carrera construïda amb paciència, mirada llarga i rumiant bé, segurament, cada jugada. Que l’osonenca, que ha tornat a rebre grans elogis de revistes britàniques tan distingides com Mojo i Uncut, soni tan magníficament bé es deu a haver trobat el so que buscava però, sobretot, a haver sabut fidelitzar la banda que l’acompanya, amb Vidal Soler a la guitarra, Rubén Alcázar al baix i el Moog, i els seus germans Toni i Carla a la bateria i els teclats respectivament. El quintet es va posar la Plaça a la butxaca amb les cançons de Big Wave però, també, amb perles que encara no ens havíem tret del cap del seu anterior disc, com Demons i Pictures.

El Mercat de Música Viva de Vic (on, també divendres, el músic del Níger Bombino, amb un blues-rock del desert d’efectes hipnòtics, va deixar, a l’Atlàntida, tothom meravellat) finalitzarà aquest dissabte amb 1.038 professionals i 137 periodistes acreditats (una xifra superior a la d’edicions anteriors) i la visita de 76 persones de 24 països, entre els quals Portugal, país convidat d’una 36a edició que, gràcies a concerts com els de Lucia Fumero, Chicuelo-Mezquida, Maestro Easpada o Caamaño & Ameixeiras, deixa un bon gust de boca i posa en valor la bona feina feta durant els últims anys pels seus dos directors, Marc Lloret i Oriol Roca. La 37a edició marcarà, ara, l’inici d’una nova etapa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia