PATRIMONI
Quatre estudis digitals reinterpreten les pintures de Sant Climent de Taüll
Quatre artistes digitals, comissariats per Antònia Folguera, comunicadora i creadora de continguts de cultura digital, reinterpreten els frescos de Sant Climent de Taüll en un nou màping a l’interior e l’absis de l’església romànica, fruit d’una iniciativa del Departament de Cultura en el marc de la commemoració dels 900 anys de la consagració de les esglésies de Sant Climent i Santa Maria de Taüll. El públic podrà gaudir d’aquesta experiència audiovisual a partir d’aquest mateix diumenge 22 de setembre.
Els artistes que participen en el projecte, anomenat Lux Mundi, són Alba G.Corral, reconeguda pels seus visuals interpretats en directe; l’estudi Hamill Industries, que destaquen per un enfocament que barreja tecnología analògica i digital; Desilence, un duo d’artistes visuals amb llarga experiència fent escenografies virtuals per teatre, dansa i música; i l’artista emergent MASSO, especialista en entorns immersius i projecció en cúpules “full dome”. Tots ells acompanyats d’una banda sonora a càrrec de Tarta Relena, que amb les seves veus actualitzen el cançoner tradicional de la Mediterrània.
En la inauguració, aquest dissabte, del projecte, la consellera de Cultura, Sònia Hernández Almodóvar, ha destacat que els quatres estudis i els artistes que han creat Lux Mundi són exemple de “la potència emergent de la creativitat digital catalana”, que també és “un motor de tracció per a la innovació cultural a Catalunya”. També ha apuntat que el 900 aniversari de la consagració de Sant Climent de Taüll ha de servir “connectar tota l’herència i riquesa del meravellós escenari de l’església, amb les possibilitats creatives que ens ofereix la tecnologia actual”.