Patrimoni

El Museu del Suro de Catalunya inaugura la nova exposició permanent

El Museu del Suro de Catalunya ha inaugurat la nova exposició permanent titulada globalment La civilització del suro que es vol posicionar com una de les realitzacions més ambicioses i significatives del Museu. Es tracta de l’oferta d’ una experiència estètica, emocional, experiencial, amb continguts fruit de la recerca més puntera, que defineixen el coneixement del món del suro en l’actualitat, segons informa el Museu en un comunicat. En ella, abunden els audiovisuals, els espais interactius i molts sistemes actuals per fer de la visita una experiència única al voltant del suro.

La nova exposició permanent ve a finalitzar un llarg procés de trasllat del Museu del Suro a Can Mario, que ha durat més de dues dècades des de que es va iniciar la redacció del projecte arquitectònic del nou Museu, i més de tres dècades des de que es va tancar la fàbrica Armstrong. Es tanca així un projecte iniciat ja fa molts anys amb la creació de nous espais urbans, amb la rehabilitació de la fàbrica de Can Mario i amb la decisió de la seva reutilització com a Museu.

Concretament, s’obren al públic 1.200 metres quadrats d’exposició permanent, multiplicant per tres la superfície fins ara exposada, i es mostren al voltant de 700 objectes de tota mena, molts d’ells inèdits. La nova exposició permanent està constituïda per diferents espais i continguts.

L’acte institucional va ser presidit ahir a la tarda per l’alcalde de Palafrugell, Juli Fernández, acompanyat del director general del Patrimoni Cultural de la Generalitat, Joaquim Borràs, la diputada d’Educació i Joventut de la Diputació de Girona, Mònica Alcalà, la presidenta del Consell Comarcal del Baix Empordà, Glòria Marull, i el director del Museu, Pep Espadalé, a més d’altres regidors del municipi i personalitats i empresaris del món del suro.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia