Còmic

Cultura

La III Tarraco Manga homenatja Akira Toriyama

La III Tarraco Manga, al Palau Firal i de Congressos de Tarragona, ret homenatge a la figura i obra d’Akira Toriyama, creador de sèries com Dragon Ball o Doctor Slump. El programa es nodreix amb demostracions de ball i cant k-pop, concursos de disfresses, a més de més d’una quarantena d’artistes i nombrosos expositors. Diu un dels visitants, que destaca el marxandatge que queda fora dels circuits comercials: “Aquí se centren més en parades més artesanals; a tots els grans salons hi ha grans empreses que et venen el mateix que pots trobar a internet. Trobes treballs únics que vens a veure’ls, o te’ls perds.”

Després de la mort d’Akira Toriyama aquest mes de març, el Tarraco Manga ha homenatjat tant la seva figura com la seva llarga trajectòria. Just a l’entrada del Palau Firal i de Congressos de Tarragona s’hi troba un dels decorats d’una de les sèries que van marcar la seva obra, Doctor Slump, on els visitants aprofiten per fotografiar-se. A l’homenatge s’hi sumen altres elements, com una exposició amb material sobre Dragon Ball o un mur on el públic pot escriure una dedicatòria al mestre, a qui Iván Carrasco, director de l’associació Starraco Unlimited, ha qualificat del “déu del manga i l’anime”.

La cita per als amants d’aquest gènere s’allargarà durant tot el cap de setmana i l’organització preveu superar els 8.000 visitants. Pel que fa al públic, es tracta d’un perfil familiar, molt heterogeni quant a l’edat i la procedència. Segons Carrasco, l’esdeveniment atreu persones d’arreu de l’Estat.

En relació amb els professionals que exposen el seu treball a la mostra, enguany s’ha reduït el nombre d’artistes fins a la quarantena, si bé les sol·licituds per participar-hi han superat les 250. Alhora, s’hi sumen botigues, tatuadors i d’altres professionals del món del marxandatge.

Pendents de conèixer l’impacte econòmic de l’esdeveniment, des de la conselleria de Turisme, Promoció Econòmica i Comerç de Tarragona han assenyalat que les places hoteleres de la ciutat s’han omplert.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia