Música

L’Ajuntament vol desestacionalitzar el festival de la Porta Ferrada

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols té la intenció de desestacionalitzar el festival de la Porta Ferrada en el nou concurs públic per a la gestió de la mostra musical, segons informa l'ACN. Per aquest motiu, el contracte inclou la possibilitat de fer cinc concerts entre l’hivern i la primavera en una carpa al Guíxols Arena. Segons el regidor responsable de l’àrea, Josep Saballs, aquesta opció permetria “desestacionalitzar i promocionar el festival” fora de la temporada i apunta que els concerts es podrien fer per Setmana Santa. Per altra banda, el Porta Ferrada també inclourà un cicle de concerts amb artistes locals en locals d’hostaleria del municipi i deixa la porta oberta a la desaparició del cicle d’espectacles d’humor que hi havia els últims nou anys.

La productora The Project ha estat l'encarregada de gestionar el festival de la Porta Ferrada en els últims anys després de guanyar el concurs públic que organitza l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols. Aquest estiu el contracte va finalitzar i per això l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ja prepara el nou plec de clàusules per licitar la gestió del festival. A l'agost ja es va aprovar un estudi de viabilitat econòmica, que preveia licitar la mostra per 10,5 milions d'euros en tres anys i calculaven que l'aportació màxima per part de l'Ajuntament havia de ser de 300.000 euros. El plec de clàusules  s'ha aprovat aquest dimarts i dona més detalls del contracte.

La desestacionalització del festival, amb l'opció de Setmana Santa, es veu com un pol d'atracció turística i, al mateix temps, de promoció del festival. Són en aquests mesos que la venda d'entrades és molt important i fer concerts que serveixin "d'altaveu" es veu com una bona alternativa de publicitat.

Pel que fa al cicle de música pensat per a artistes locals en establiments d'hostaleria, l'encarregat de la gestió del festival hi haurà de destinar un mínim de 200.000 euros. I el cicle d'humor queda relegat com una opció per a l'empresa gestora i no una obligació. Per Saballs, aquesta proposta ha arribat "al seu límit" i no consideren necessari exigir-ho.

Pel que fa a la programació, el plec de clàusules preveu un mínim de 20 concerts i un màxim de 35. I s'exigeix que es destini un 0,1% del taquillatge a entitats del tercer sector locals. Finalment, perquè es compleixin totes les condicions, s'ha incorporat un règim sancionador per primera vegada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia