Arts escèniques

Cultura

Mor als 48 anys el cantant i actor teatral estatunidenc Gavin Creel

Guanyador de diversos premis importants, com un Grammy i un Tony, i molt implicat en la lluita pels drets dels homosexuals

L’actor, cantant i compositor estatunidenc. Gavin James Creel, conegut per brillar damunt dels escenaris de Broadway, ha mort a l’edat de 48 anys, després de no superar un càncer, segons ha informat la seva parella a la revista People.

Nascut a la ciutat de Findlay (Ohio, EUA), va graduar-se en teatre musical a la Universitat de Michigan. L’any 2002 va fer el seu debut a Broadway fent el paper principal a l’obra Thoroughly modern millie i uns anys més tard va tornar a tenir un paper protagonista a Hair (2009), la qual li va valdre una nominació als premis Tony, un premi que no va acabar obtenint aquell any, però sí el 2017 per la seva interpretació de Cornelius Hackl a l’espectacle Hello, Dolly!. També va destacar entre el 2012 i el 2015 la seva interpretació d’Elder Prince a The book of Mormon, el qual li va valdre un premi Laurence; Mary Poppins (2006); o les gires nacionals de Fame (1998) i Into the woods (2023), pel qual va ser guanyador d’un Grammy. Fora dels escenaris, va participar en diverses sèries televisives, on el seu paper més destacat va ser el de Bill a la sèrie nadalenca Elois at the Plaza.

Era una persona molt implicada en la defensa dels drets dels homosexuals. Va ser referent i fundador, juntament amb O’Malley i Jenny Kanelos de l’organització LGTB Broadway Impact, que pretenia mobilitzar la comunitat teatral de Nova York en favor de la igualtat matrimonial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia