Música

Lawrence, Annie & The Caldwells, The Amy Winehouse Band i Vincen García, al Black Music Festival

El Black Music Festival ha anunciat els primers quatre artistes de la 23a edició. Es tracta de Lawrence, Annie & The Caldwells, The Amy Winehouse Band i Vincen García. El primer dels concerts es farà el dijous 13 de febrer a la sala Apolo de Barcelona i els encarregats d’encetar el cartell del 2025 seran Annie & The Caldwells. La seva actuació acostarà l’R&B, el soul i els ritme disco a la capital catalana.

El següent dels concerts anunciats serà el de Vincen García a la sala de la Mirona de Salt (Gironès) el divendres 21 de febrer a les nou del vespre. L’espanyol és un dels baixistes més prestigiosos de l’escena del jazz i el funk. El divendres següent serà el torn de The Amy Winehouse Band i l’1 de març hi actuarà Lawrence.

El festival de música negra de les comarques gironines Black Music Festival es prepara per a la 23a edició que es farà del 13 de febrer al 23 de març entre Girona i Barcelona. De moment, la mostra ja ha anunciat els quatre primers artistes que formaran el cartell musical.

Destaca l’actuació de Lawrence la banda formada per Clyde i Gracie Lawrence que interpreten el seu quart disc d’estudi, ’Family Bussiness’. Es tracta de la consolidació de la banda després que saltessin a la fama el 2021 amb el disc ’Hotel TV’. El soul pop de Lawrence es manté com a segell en les cançons originals que presenten en el nou disc carregades de vibracions d’alta energia.

Lawrence han escrit i compost cançons a partir de la influència dels temes d’Stevie Wonder, Randy Newman i Aretha Franklin a l’apartament familiar de Nova York. Després d’anys de tocar junts, van crear oficialment la banda que està formada per vuit membres, tots ells amics de la infància i la universitat que acompanyen a Clyde i Gracie als escenaris.

Lawrence actuarà el dissabte 1 de març a la sala de la Mirona de Salt. Un dia abans, el divendres 28 de febrer serà el torna de la banda original que acompanyava Amy Winehouse al llarg de la seva carrera. El baixista Dale Davis, amic íntim de Winehouse, manté l’esperit i el llegat original de la banda. El grup compta amb una vocalista femenina i Dale Davis que ajuden a commemorar la figura de Winehouse en un concert que també inclou imatges úniques en pantalla. Per això el grup preveu reviure alguns dels èxits més coneguts de la britànica com ara ’Rehab’, ’Valerie’ o ’Back to Black’.

Vincen García és un altre dels noms confirmats per a la propera edició del Black Music que actuarà el divendres 21 a la Mirona. El baixista espanyol arribarà amb un artista convida a l’escenari de Salt per presentar el seu últim disc, ’Ventura’, que ja ha presentat a Madrid, París, Londres o Nova York. García és actualment un dels baixistes més escoltats internacionalment i acumula centenars de milers de seguidors a les xarxes.

Per últim, Barcelona serà l’encarregada d’obrir la programació del festival amb un concert de Annie & The Caldwells. Es tracta d’una parada en la gira internacional que fa aquesta banda familiar liderada per Annie Caldwell. Els fills de la vocalista conformen la secció de ritme i les tres filles canten. Tots junts portaran els ritme de l’R&B, el soul i la disco a la sala Apolo de Barcelona el dijous 13 de febrer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia