Cinema

cinema

Geoffrey Rush: “He fet personatges molt bojos, però cap com aquest”

L’actor de ‘Shine’ i ‘Piratas del Caribe’ presenta a Sitges un film sobre un avi que pateix ‘bullying’

Aquesta nit rebrà el premi d’Honor 2024 del festival de Cinema Fantàstic

“Trio els papers de manera instintiva”, ha començat dient Geoffrey Rush. No li ha anat malament a aquest actor australià nascut el 1951: el 1997 va guanyar l’Oscar amb Shine, interpretant un personatge real, i la saga Piratas del Caribe ha estat una de les més exitoses en el que portem de segle. El festival de Sitges l’ha convidat per atorgar-li el premi d’Honor 2024 del festival i per presentar la seva darrera pel·lícula, The Rule of Jenny Pen, una barreja de thriller i comèdia negra amb un duel actoral entre Geoffrey Rush i John Lithgow estel·lar. “No havia fet papers així abans, i em va cridar atenció aquesta proposta. He interpretat personatges molt bojos, però cap que s’assembli a aquest”, ha comentat sobre aquest ex-jutge que va patir un ictus i es recupera en una residència on els avis estan terroritzats per un dels interns (Lithgow) amb una titella que anomena Jenny Penn.

Vestit de blanc, somrient i amable, Geoffrey Rush ha comentat que “m’interessen tant els personatges ficticis com els reals; llegeixo moltes biografies, però en aquest cas qui han fet els deures han estat els guionistes, que han estudiat aquest tipus d’institucions per a avis, metges especialitzats...”

Geoffrey Rush s’ha mostrat molt satisfet de la seva carrera: “Porto uns 50 anys actuant, i puc dir que la meva feina ja és una recompensa per mi. Des de petit ja sabia que volia actuar, però pensava que Austràlia no podria tenir una carrera important. Als anys 70 vaig començar a fer teatre, i després vaig passar al cinema. M’han agradat aquests girs que ha anat fent la meva carrera.”

Té bons records de la saga de Piratas del caribe: “Érem com una família, ens vam conèixer al 2002, per la primera pel·lícula. La idea era fer un projecte com els dels anys 30 de la Warner, amb els millors actors de l’estudi, un guió realment molt bo, amb grans diàlegs, moltes aventures... Al 2017 encara estàvem voltant pel món amb els pirates, i ha passat el temps: alguns van tenir fills, altres van morir... En tinc un gran record.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia