Comunicació

comunicació

Els periodistes gironins premien Carme Vinyoles, el Teatre Museu Dalí i Míchel

La periodista rebrà la Mosca del Col·legi i el museu i l’entrenador compartiran la Mosca de Sant Narcís, de les Mosques de la Informació, amb trofeus dissenyats per l’escultor Rocayats

La periodista Carme Vinyoles (Sils, 1958), vinculada des de fa molts anys a aquest diari, rebrà dijous vinent, 17 d’octubre, la Mosca del Col·legi que reconeix la seva llarga trajectòria periodística i solidària, en el marc de l’acte de lliurament de les Mosques de la Informació, que tindrà lloc a l’Auditori de La Mercè de Girona (20 h), organitzat per la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya. En el mateix acte, també rebran la Mosca de Sant Narcís el Teatre Museu Dalí de Figueres, en el 50è aniversari de la seva inauguració, i a l’entrenador del Girona FC, Miguel Ángel Sánchez Muñoz, Míchel, perquè “ha portat el club (i amb ell, el nom de la ciutat) a fites que mai hauríem imaginat”, i a més ho ha fet integrant-se molt bé en la societat gironina i catalana, segons ho ha remarcat el president de la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes, Jordi Grau.

Aquest any, l’autor de les Mosques que es lliuraran als guardonats és l’escultor Gerard Roca Ayats (Girona, 1972), conegut artísticament com Rocayats , que ha creat amb pedra nummulítica de Girona unes mosques “voluminoses i corpulentes, tal i com les descrivien els textos antics que parlen de les mosques de Sant Narcís”. Totes les mosques que ha esculpit són diferents, no només per la seva pròpia composició de fòssils, sinó perquè l’autor les ha volgut també diferenciar com a peces úniques amb petits detalls. Cada mosca va acompanyada d’un certificat personalitzat fet a mà per l’artesà Pere Figuereda. Rocayats defensa que, tot i que actualment les pedreres estan tancades, es pugui fer una extracció molt limitada de pedra de Girona per al món de l’art.

Pel que fa les Mosques de la Informació que són proposades i votades pels periodistes gironins, els candidats i candidates, ja anunciats fa pocs dies, són: pel que fa a la Mosca Grossa, que premia la persona o entitat que hagi facilitat la feina dels periodistes, els finalistes són Carme Coll (Comunica), Helena Romagós (Serveis Territorials de Cultura), el cineasta Isaki Lacuesta i Xavier Roca (Oficina de Comunicació del Bisbat).

La Mosca Borda, que s’atorga a qui hagi complicat més la feina dels periodistes, els candidats són l’alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas; el departament de comunicació del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) i, de nou, Martí Nadal, coordinador de comunicació de l’Ajuntament de Girona, que ja va rebre aquesta Mosca l’any passat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia