Estrenes de cinema
Un ‘Robot salvaje’ de bon cor i empàtic aterra en un món utòpic, habitat només per animals
“Teníem al davant el desafiament de crear un personatge icònic que perdurés en la memòria de l’espectador.” Chris Sanders, un dels noms de pes de l’animació nord-americana, director de títols com Mulan, Com ensinistrar el teu drac o Lilo i Stitch, definia així el repte que suposava per a ell i el seu equip Robot salvaje . Dreamworks i Universal pretenen recuperar terreny en el camp de l’animació amb aquesta superproducció amb aspiracions de convertir-se en una saga. Tot indica que ho aconseguiran: les comunitats d’espectadors la puntuen molt alt (8,5 a IMDB i 7,8 a Filmaffinity) i la crítica, també (85 sobre 100 a Metascore). A més, ha estat seleccionada a la prestigiosa secció Perlak del festival de Sant Sebastià i a Sitges.
Robot salvaje, que arriba avui als cinemes, planteja un futur utòpic, més que distòpic: una Terra poblada només per animals salvatges. Un robot amb una capacitat d’aprenentatge sense límits, programat per ajudar i amb una empatia que ja voldrien molts humans, hi aterra i fa amistat amb un aneguet que acaba de néixer.
La pel·lícula pot recordar la primera part de Wall-E, però ambientada en un planeta de natura salvatge, en lloc d’un gran abocador. També fa pensar en Bambi, pel meravellós bosc frondós i la fauna que l’habita. Chris Sanders i l’actriu Lupita Nyong’o, que va posar veu al robot, anomenat Roz, van visitar Donostia per presentar el film. “Tant de bo porti molta gent a les sales, perquè la millor manera de veure cinema és en pantalla gran –va explicar Sanders–. L’escala d’emocions que proposem en aquesta pel·lícula i la qualitat de la banda sonora s’amplifiquen en una sala.” També va comentar que estem “en ple debat sobre la intel·ligència artificial, però aquest projecte és molt anterior”, i va subratllar que la tecnologia està al servei del “profund humanisme” del film.