Publiquen un receptari basat en frases fetes relacionades amb la cuina
El xef del restaurant Can Xapes de Cornellà de Terri, Lluc Quintana, i la il·lustradora Marta Montenegro han publicat el llibre Per sucar-hi pa!, un receptari fet a partir de frases fetes catalanes relacionades amb la cuina i els aliments. A partir d’expressions com “gallina vella fa bon caldo” o “ser la xocolata del lloro”, el cuiner ha recopilat una quarantena de plats amb un dels productes principals que surt en cada frase feta. Per la seva banda, Marta Montenegro ha agafat les receptes per dissenyar les il·lustracions del llibre i combinar-ho amb el sentit literal i metafòric de cada expressió. El resultat final ha estat editat per Comanegra.
El llibre Per sucar-hi pa! compta amb 35 expressions catalanes relacionades amb el menjar. Cada una d’elles va associada a la recepta d’un plat i s’hi poden trobar entrants, plats principals i postres. El cuiner, Lluc Quintana, explica que han intentat “posar en valor les expressions escollides” i per això han comptat amb la col·laboració de Magí Camps, qui aporta apunts sociològics a cada frase feta del llibre.
Aquest dimecres al matí s’ha presentat el llibre a l’Ajuntament de Banyoles. En l’acte, l’alcalde Miquel Noguer ha destacat la tasca que fa Quintana que “traspassa la cuina” i en aquest cas hi ha “el rerefons de protecció de la llengua i de memòria històrica”.