Cultura

Tresserras diu que no es pot anar contra la voluntat de consumir cultura en la llengua que es vulgui

Cinema

El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, ha declarat aquest divendres a Sant Cugat del Vallès que "no es pot anar a favor del sector del cinema a costa dels interessos de la gent i de la seva voluntat de consumir cultura en la llengua que vulguin". Tresserras s'ha mostrat obert al diàleg amb tots els sectors implicats i ha explicat que l'oferta que s'ha fet als distribuïdors "és que prenguin el cas català com un laboratori d'experimentació per adaptar-se bé a la globalització". Finalment, s'ha mostrat en contra d'apostar "per un model que redueixi la diversitat". Tresserras ha fet aquestes declaracions després de la inauguració de la Setmana del Llibre en Català.

Tresserras ha dit entendre les reaccions contràries d'alguns empresaris, que segons ell "són la resposta als canvis de les dinàmiques que hi ha hagut durant molts anys". El conseller ha reiterat que la voluntat de la Generalitat "és tenir un projecte de llei a favor del sector i del negoci, però això no es pot fer a costa dels interessos de la gent i de la seva voluntat de consumir cultura en la llengua que vulguin". Tresserras ha ressaltat que "la globalització va canviant i cada cop porta cap a mercats més flexibles en entorns diversos i multilingües". En aquest sentit, ha explicat que l'oferta que s'ha fet als distribuïdors "és que prenguin el cas català com un laboratori d'experimentació per adaptar-se bé a la globalització". El conseller, finalment, s'ha mostrat en contra d'apostar "per un model que redueixi la diversitat i a crear grans mercats monolingües, perquè això és anar contra la història i els drets de les persones".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.