Cultura

Personatges com Maragall, Ruscalleda o Poltrona reciten quinze poemes d'amor contemporanis en un llibre disc

Tots els poemes han estat musicats pel compositor de bandes sonores italià afincat a Barcelona, Rudy Gnutti. El projecte s'anomena 'Sampler d'amor'

Personatges com Pasqual Maragall, Eduard Punset, Carme Ruscalleda, Tortell Poltrona, Sol Picó o Calixto Bieito reciten quinze poemes contemporanis d'amor d'escriptors com Joan Brossa, Joan Margarit, Maria-Mercè Marçal, Enric Casasses o Dolors Miquel, en un nou projecte en format de llibre disc que s'ha publicat aquest mes d'abril.

Tots els poemes han estat musicats pel compositor de bandes sonores italià afincat a Barcelona, Rudy Gnutti. Sampler d'amor, que és com s'anomena el projecte, ha estat editat per Ancora Musica i es presenta en una caixa de luxe que inclou el disc i un llibret que conté els textos i una breu biografia dels autors.

El projecte ha estat ideat per Domènec Duesa, qui s'ha encarregat de la selecció dels poemes, i pel músic Rudy Gnutti, que s'ha ocupat de musicar-los.

L'objectiu del projecte era "donar un altre aire als poemes" i "fer-los arribar a persones que no són lectors habituals de poesia". Els dos expliquen que el primer pas va consistir en escollir els textos, i que la intenció va ser combinar obres d'autors de renom amb poemes de nous joves valors.

"No hem pretès fer una antologia de poesia catalana d'amor", explica Duesa, sinó que el que s'ha volgut "és triar textos amb els quals ens hi sentim identificats".

Persones i poemes
Paral·lelament, es va anar pensant en les persones que havien de posar veu als poemes triats. "No s'han buscat personatges mediàtics, sinó persones que encaixessin bé amb els poemes seleccionats", remarca Domènech Duesa.

El mateix Duesa també apunta que una part primordial d'aquest treball és la música. "Volíem que la música no fos senzillament un embolcall i que tingués una presència important que redimensionés la poesia", explica.

A l'hora de posa'ls-hi música, Ruddy Gnutti manifesta que ha estat una experiència "curiosa" i "molt bonica" ja que cada música "s'ha fet pensant en cadascun dels personatges que havien de recitar".

Presentació
Aquest treball es presenta en una caixa de luxe que inclou el disc, i un llibret amb els textos dels poemes acompanyats d'una breu biografia dels seus autors. Els poetes escollits han estat Lluís Alpera, Eduard Sanahuja, Màrius Sampere, Dolors Miquel, Joan Margarit, Víctor Obiols, Francesc Parcerisas, Carles Bellsolà, Eduard Escoffet, Maria-Mercè Marçal, Salvador Oliva, Joan Brossa, Enric Casasses, Anna Lacruz i Jordi Virallonga.

Els personatges que reciten algun dels quinze poemes són Pasqual Maragall, Eduard Punset, Sol Picó, Carme Ruscalleda, Tortell Poltrona, Dani Nel·lo, Calixto Bieito, Vicenta N'Dongo, Carles Santos, Benedetta Tagliabue, Carles Chamarro, Laia Marull, Juan Carlos Gustem i Alex Brandemül.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.