Cultura

El funeral per Ricard Salvat aplega diferents personalitats del món artístic i acadèmic

El funeral per Ricard Salvat, mort aquest dimarts a l'edat dels 74 anys, han congregat aquest dijous al matí a les portes del Tanatori de les Corts de Barcelona diferents personalitats de l'escena catalana i del món acadèmic, que han volgut donar el condol a la família de qui va ser fundador de l'Escola d'Art Dramàtic Adrià Gual. Alguns dels actors han coincidit a destacar el paper de rellevància que Salvat va jugar en el marc del teatre català i han lamentat, al seu torn, la manca de reconeixement de què, al seu parer, va ser objecte.

"'El pes específic que ha tingut en el teatre del nostre país és tan gran que no es pot resumir en unes paraules", ha explicat l'actriu Montserrat Carulla en referència a un Ricard Salvat de qui ha dit: "Suposo que ara la gent el recordarà i en parlarà". En tot cas, l'actriu ha denunciat que a l'escriptor "no se li ha fet la justícia que es mereixia". "Era una persona amb uns coneixements molt profunds", ha recordat abans de sentenciar "que hauria estat un gran director" del Teatre Nacional de Catalunya.

Per la seva banda, l'actriu Teresa Gimpera ha remarcat la faceta d'"intel·lectual" de Salvat i també ha coincidit amb Carulla a l'hora de lamentar el poc reconeixement d'una persona que, ha dit, "va tenir les seves idees i les va defensar sempre".

El funeral per Ricard Salvat també ha comptat amb la presència de membres del món acadèmic, com el catedràtic d'Història de la Universitat de Barcelona Antoni Segura, i ha conclòs amb un sentit i llarg aplaudiment per parts dels assistents a la missa.

L'escriptor, dramaturg i professor universitari Ricard Salvat va morir dimarts al migdia a Barcelona a l'edat de 74 anys, arran d'un vessament cerebral, segons fonts de l'Associació d'Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC). Nascut a Tortosa el 1934, va ser un dels noms de referència del teatre català, fundador de l'Escola d'Art Dramàtic Adrià Gual, i va portar a escena grans textos, com ara la Ronda de mort a Sinera, de Salvador Espriu; Solitud, de Víctor Català, o Yerma, de Federico García Lorca. En els últims anys, havia dirigit el festival de teatre al seu municipi natal, Entrecultures.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.