cultura

El festival de cine del Matarranya estrena un certamen de curts

La segona edició de la mostra es dedica al cinema mexicà

Les projeccions comencen avui a Vall-de-roures i s'allargaran fins al dia 12

L'Asociación Hombre Bombilla ha organitzat per segon any consecutiu el Festival de Cinema Independent i Aragonès del Matarranya, que aquesta edició es dedica al cinema mexicà i té com a seu la població de Vall-de-roures. A més, s'estrena un certamen internacional de curtmetratges. Els responsables de l'esdeveniment han destacat la quantitat de curts rebuts, un total de 300. Avui, es projectaran al cine Montecarlo de Vall-de-roures els quinze curts seleccionats i el públic serà l'encarregat de decidir quins són els premiats. Els premis seran entregats el diumenge 12, després de la projecció d'un curt de Lorenzo Latorre. La projecció de curts començarà a les nou del vespre i està previst que s'acabi cap a les dotze.

L'edició d'aquest any està dedicada al cinema mexicà, i per això l'organització ha convidat el productor internacional resident a Mèxic Jon Bonfiglio, que presentarà una mostra que ell mateix ha seleccionat, com ara Señor Prototipo, de Naim El Libanés Rahal Manzanilla, així com una sèrie de tres documentals de Katri Walker.

El festival de cinema continuarà el cap de setmana vinent. El dia 10, es projectarà Aragón y los armarios concéntricos, un documental de Marián Royo i Pepe Paz sobre la lluita per la llibertat de les lesbianes, els gais i els transsexuals durant el franquisme i la transició; i Checkpoint Rock. Canciones desde Palestina, de Fermín Muguruza i Javier Corcuera. El dissabte 11, serà el torn de Vindicación, de Susana Koska; i Los chicos de províncias somos así, d'Orencio Boix. El festival es tancarà el dia 12, a partir de les sis, amb l'entrega de premis i la projecció d'Un pasado muy presente, l'últim curt del realitzador del Matarranya Lorenzo Latorre.

La mostra de cinema es farà després en altres poblacions del Matarranya, com ara Beseit i Arenys de Lledó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça Margarida Xirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona