Cultura

PP i C's presentaran esmenes a la totalitat a la llei del cinema

CiU demana que s’usi la seducció i no la imposició per arribar a un acord amb el sector

PP i C's han afirmat avui que presentaran una esmena a la totalitat a la llei del cinema aprovada ahir pel govern, mentre que CiU no ho farà.

El portaveu de CiU al Parlament, Oriol Pujol, ha anunciat que no presentarà esmena a la totalitat a la Llei del Cinema, aprovada ahir pel govern, i ha recordat que “la posició de la federació nacionalista ha estat sempre la de millorar la presència del català en el cinema, cosa que no tothom pot dir el mateix”, en referència al PSC.

En aquest sentit, ha celebrat el canvi d’actitud dels socialistes però també ha advertit que espera que “no sigui una estratègia electoralista” i que amb la seva entrada al Parlament el govern es pensi ja té la feina feta. Per aquest motiu, ha exposat que “el millor que pot fer el tripartit és no potinejar la llei al Parlament” i que, per tant, no presentin esmenes, ja que després “resulta grotesc veure que allò que aprova el govern ho modifiquen els mateixos grups que li donen suport”.

Oriol Pujol també ha reclamat al tripartit que “es comprometi a tirar endavant la llei amb consens i diàleg, sense enfrontaments”, i ha remarcat que perquè això sigui així “s’ha d’usar la seducció i no la imposició per arribar a un acord amb el sector”.

Des del PP, la seva portaveu parlamentària, Dolors Montserrat, ha recordat que el seu grup presentarà esmena a la totalitat a la llei perquè el projecte, segons la seva opinió, no està pensat per ajudar a la recuperació del sector.

"Aquesta llei no és una bona manera de fomentar el català ni el cinema. Fomentar el català sí, però res de sancions. És una política de sancions en comptes d'una política de diàleg amb el sector", ha afirmat.

El president de C's, Albert Rivera, ha lamentat l'aprovació d'aquesta llei per la imposició de quotes de doblatge i subtitulació en català, i ha subratllat que la formació esgrimeix avui contra aquest projecte de llei, d'un govern encapçalat pel PSC, els mateixos arguments que el 1998 el llavors líder del PSC, Narcís Serra, va esgrimir contra la proposta de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol (CiU), d'imposar una quota del 25%.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.