Cultura

Dagoll Dagom recupera 'La nit de Sant Joan'

La companyia inaugurarà el nou teatre Arteria Paral·lel el febrer vinent amb una adaptació dirigida per Carles Alberola del seu emblemàtic musical amb cançons de Jaume Sisa

El cabaret galàctic o retromusical La nit de Sant Joan tornarà a la cartellera barcelonina. I si el 1981 l'espectacle va inaugurar el Centre Dramàtic de la Generalitat al Teatre Romea, el 23 de febrer del 2010 estrenarà el nou Arteria Paral·lel, l'escenari que la SGAE està ultimant a la ciutat. Serà una versió nova, adaptada i dirigida per Carles Alberola, amb les mateixes cançons de Jaume Sisa –però sense ell en escena–, i amb vuit actors que no van veure l'original fa 28 anys –només un d'ells diu que li van portar quan tenia tres anys–. Després de tornar a muntar Mar i cel i el Mikado, Dagoll Dagom engega un nou procés de recuperació d'un espectacle d'èxit.

Sisa és, de fet, el gran impulsor d'aquest projecte, tot i que no es veu "tornant a fer de yé-yé". "Com va dir Concha Piquer, els anys no perdonen", afirma, irònic, Sisa. El cantant creia en l'actualitat del seu treball de fa gairebé tres dècades, cosa que demostra amb la venda continuada del disc.

Alberola sí que va veure La nit de Sant Joan el 1981 i diu que li va canviar la vida. Tenia 17 anys. I ara s'enfronta al seu primer musical de gran format, que defineix com a "naïf, tendre i divertit". No ha buscat copiar l'orginal que va dirigir Joan Lluis Bozzo, sinó simplement actualitzar-lo. "Hem recuperat els personatges, les cançons i l'estructura mare", apunta el valencià. La feina més important d'Alberola, com a dramaturg que és, ha estat dotar la història de més gruix. Si abans eren un seguit d'esquetxos i números, ara hi ha haurà un fil conductor que travessarà tot el muntatge. El foc també tindrà més presència.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.