Cultura

Albert Pla, cinc dies a la Sala Fabià Puigserver amb 'La diferencia'

Música

Estrenat a Reus al setembre i després d'una aclamada gira per diferents punts de l'Estat espanyol, arriba finalment a Barcelona el nou i esperat espectacle d'Albert Pla, basat en els temes del seu últim disc. Tant el disc com l'espectacle s'anomenen La diferencia, títol que el cantant s'ha ben guanyat a pols al llarg de la seva trajectòria: Pla és diferent.

El muntatge es basa, precisament, en la presentació d'un disc a càrrec del seu protagonista. Però cal puntualitzar que no es tracta d'un concert. Albert Pla canta, toca la guitarra, controla el so i obre i tanca els focus d'un espai fet de llum, des d'on observa la minúscula línia que marca la diferència entre el bé del mal.

Tot plegat, un esclat d'imaginació com ho han estat tots els espectacles precedents (Cançons d'amor i droga, 2003, i El malo de la película, 2006, per citar els dos últims). A La diferencia sorprèn veure la increïble barraqueta de fira que s'ha muntat per arribar a encendre, ell solet, tots els focus.

Amics col·laboradors
Amb aquest paraigua de llums unidimensional, Pla va desgranant un grapat d'històries plenes de sentit, tràgiques i delirants, quotidianes i sorprenents. Víctor Molina diu, al programa de mà: "No és estrany que Pla dediqui aquest disc a la majestat de dos grans senyors de l'humor i de l'espectacle marginal. A dos grans panteistes de la jovialitat: el Tortell Poltrona i el Mago Tamariz, que més que evocar aquí l'esperit infantil, repassen la ingenuïtat perduda d'un món fet miques; dos humoristes que, al costat d'aquest que canta ara, conformen un pur pacte d'ironies".

Al disc, al mercat des de l'octubre, hi han col·laborat Quimi Portet, Diego Cortés, Tino di Geraldo i Pascal Comelade, entre d'altres. Es pot veure, escoltar i constatar la diferència des d'avui fins diumenge al Lliure.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.