Cultura

ERC qualifica "de justícia" la llei i que hi hagi més films en versió original

La diputada d'ERC al Parlament Maria Mercè Roca ha elogiat aquest dimecres el projecte de llei sobre el cinema en català que prepara el govern i ha destacat que permetrà acabar amb la "injustícia" de no poder elegir en quina llengua veure una pel·lícula, alhora que augmentarà l'oferta de films en versió original.

S'ha referit així a l'anunci del conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, el republicà Joan Manuel Tresserras, que ha avançat que el projecte preveu obligar les distribuïdores a fer que la meitat de les còpies de les pel·lícules estrangeres estrenades als cinemes de Catalunya estiguin doblades o subtitulades al català.

"Hi ha molta més oferta en castellà. La gent ha d'escollir amb llibertat en quina llengua de les dues oficials, català i castellà, vol veure les pel·lícules que li agraden", ha declarat als periodistes als passadissos del Parlament.

Sobre la reacció que puguin tenir les distribuïdores, Roca ha dit que se'ls donarà "garanties i facilitats" –que no ha precisat–, perquè es tracta d'"una cosa bona i que és de justícia", d'acord amb la llei de política lingüística de Catalunya.

Ha assegurat que el projecte de llei permetrà incrementar la "poca oferta" de pel·lícules internacionals en versió original de la cartellera catalana. "Apostem per la versió original", ha afegit la diputada republicana, que ha aclarit que permet el coneixement de llengües i "no trair una obra d'art" com és una pel·lícula.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.