Cultura

González-Sinde diu que es protegiran les aportacions públiques al Palau de la Música

La ministra de Cultura assegura que actuarà de manera coordinada amb la Generalitat i l'Ajuntament en aquest cas

El govern espanyol, la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona van de la mà en el cas de la suposada malversació de fons en la Fundació Orfeó Català- Palau de la Música Catalana. Aquest és el missatge que ha volgut transmetre la ministra de Cultura, Ángeles González-Sinde, durant la seva visita al Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) aquest dissabte.

"Esperarem i prendrem les decisions que siguin convenients per tal de protegir les inversions públiques" ha advertit la ministra després de visitar la mostra fotogràfica Això és la guerra!, Robert Capa en acció al MNAC de Barcelona.

Per la setmana vinent, les administracions que integren la fundació tenen prevista una reunió amb els responsables de la gestió de l'entitat.

El jutjat d'instrucció número 30 de Barcelona examinarà en els pròxims dies la documentació intervinguda durant un escorcoll que es va fer dijous passat. Tot arran d'una querella presentada per la fiscalía, sobre el suposat desviament de 2,3 milions d'euros, en els anys 2003 i 2004.

González-Sinde ha reconegut que aquest afer "és un tema important per a Barcelona, Catalunya i per a tots que els interessa la música clàssica".

Pel que fa a la visita al MNAC, la ministra ha estat acompanyada de la nova directora de Belles Arts i Béns Culturals, Ángeles Albert, del president del Patronat del museu, Narcís Serra, i de la directora de la pinacoteca, Maria Teresa Ocaña.

Després d'admirar la mostra fotogràfica Això és la guerra!, Robert Capa en acció, González-Sinde ha anunciat la seva intenció que el MNAC disposi de més fons, per evitar que les obres més interessants dels seu fons s'hagin de posar a la venta com a efecte de la crisi.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.