Cultura

Cristians contra la COPE

El Tribunal de la Rota desestima una demanda de l’Associació Cristianisme al Segle XXI contra l’emissora

Vostès es volen separar d’Espanya, són una classe política corrupta”, “El govern ha d’utilitzar les forces armades en la defensa de les fronteres”. Les afirmacions es van fer el 2005 des dels micròfons de la cadena COPE, una emissora que en les seves bases fundacionals utilitza conceptes com evangelització, respecte i pau, i que per tant té com a principal públic objectiu –malgrat que alguns dels seus periodistes estrella s’hagin declarat no catòlics– els ciutadans cristians de l’Estat espanyol –també els catalans.

L’Associació Cristianisme al Segle XXI, integrada per catorze entitats cristianes del país, va dir prou l’any 2006, quan va presentar una demanda davant instàncies judicials vaticanes contra la Conferència Episcopal Espanyola, propietària de la cadena COPE.

Però la resposta a la demanda que aquests dies ha donat el Tribunal de la Rota, una instància superior d’apel·lació davant la seu apostòlica per tutelar els drets a l’Església, ha indignat encara més els membres d’aquest col·lectiu.

El tribunal nega que l’emissora hagi causat cap mal als cristians i als ciutadans de Catalunya, i assegura que la demanda no procedeix, més encara quan no es pot quantificar el suposat mal.

Cristianisme al Segle XXI no abandona la protesta i ja ha remès un altre document a les instàncies vaticanes per aportar més proves escrites, i ha recordat que l’Església “no pot donar suport a missatges que fomentin l’odi”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.