La Pua, el primer concurs de maquetes de l'Alt Camp, vol promocionar els grups novells

La recepció de maquetes és fins al 29 de maig i està oberta a qualsevol tendència

La proposta és engrescadora; si més no, hauria de ser-ho per als grups de música que no han tingut l'oportunitat de pujar en un escenari o que almenys no ho fan gaire sovint, que han compost cançons pròpies i que encara no han gravat cap treball. La Pua, el primer concurs de maquetes de l'Alt Camp, és l'oportunitat ideal per a tots els grups de qualsevol estil o tendència musical i fins i tot cantautors que vulguin fer un salt qualitatiu en la seva carrera. Ramon Berlanga, propietari de l'estudi de gravació Raberstudis, de Vila-rodona, sap que a la comarca «no es toca gaire» i que cal que els grups que no han tocat mai davant del públic «surtin de l'armari, del local d'assaig i que hi participin». De fet, es calcula que a l'Alt Camp hi ha poc més d'una vintena de grups.

Però La Pua no es fa petita en l'àmbit territorial i vol englobar totes les propostes musicals que hi hagi al Camp de Tarragona. La recepció de maquetes estarà oberta fins al 29 de maig i, a més, l'Escola Municipal de Música d'Alcover obre les portes del seu estudi de gravació als grups que no tinguin el material imprescindible per gravar els temes, tal com assegurava el seu director, David Ferré. Però això no és tot: pel dia 20 de juny s'ha programat un concert d'unes tres hores amb els grups finalistes a la sala 30 i Tants de Valls, d'on sortiran els vencedors. Aquests tindran el privilegi de gravar el seu treball perquè l'organització sap que «per als grups novells és gairebé impossible gravar un CD», segons puntualitzava Berlanga. En total, se'n faran dues-centes còpies. El grup guanyador també actuarà a la festa de la joventut d'Alcover. El premi per al segon i tercer classificats serà una actuació contractada a la Nit Jove del Pla de Santa Maria i a la de Vila-rodona, respectivament. La resta de grups finalistes podran actuar a diverses sales de la comarca, com ara al 30 i Tants, Dune i Antic Cafè de Valls, i al Pub els Anglesos i el Pub la Piscina d'Alcover.

Sergi Franch, d'Alcover Ràdio, destacava la importància d'una activitat d'aquest format perquè «cal ajudar a promocionar els grups» i Berlanga continuava: «La idea és que no es vegi com una iniciativa professional perquè ja fa por apuntar-s'hi, es veu massa gran», i per això des de l'organització s'encoratja a participar-hi. El jurat estarà format per deu representants del món cultural del Camp de Tarragona: Ramon Berlanga, Vanessa Gatell, Ariel Santamaria, Loren, Joan Reig, Germán Rull, Gerard Marsal i Àngel Santiago, Jordi Freixes i Gerard Roca.

Per aconseguir més informació, cal visitar el lloc web: www.concurslapua.wordpress.com.



Crítica

Sara Blanch, l’estima d’un cant

festival

A Morella reflexionen sobre el poder dels algoritmes

Morella
cinema

Kristen Stewart protagonitzarà la nova pel·lícula d’Albert Serra

barcelona

L’Elèctrica Dharma, Quimi Portet i Mishima, al primer festival Intrèpid

riudellots de la selva

La Fira Modernista reviu la vida al voltant de la indústria tèxtil

TERRASSA
música, teatre i humor

Joel Díaz obre avui el festival Límbic a Santa Coloma de Gramenet

santa coloma de gramenet
LLIBRES
LLIBRES

Les setenes jornades Transversal se sumen al centenari de la mort d’Àngel Guimerà

el vendrell

L'art català desaparegut

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

Veu arrossegada del carrer

Barcelona