cultura

cultura

Reg d'euros per a projectes rehabilitació cultural

El govern destina 7,5 milions del canal Segarra-Garrigues a tretze actuacions de millora del patrimoni al territori

El Govern de la Generalitat finançarà 13 actuacions de rehabilitació i millora del patrimoni cultural lleidatà per un import de 7,5 milions d'euros procedent de 1% cultural del canal Segarra-Garrigues. Així consta en el protocol que van signar ahir el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, i el conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, i que planifica les actuacions del Govern per al període 2010-2014. L'acte també ha comptat amb la presència del delegat del Govern de la Generalitat a Lleida, Miquel Pueyo.

El Govern destina l'1% de totes les obres que promou a actuacions de conservació, intervenció en centres històrics i restauració del patrimoni arquitectònic i arqueològic, d'acord amb el que preveu la Llei del Patrimoni Cultural Català. Els 13 projectes que han obtingut els ajuts són la instal·lació del dolmen de Seró a Artesa de Segre, la restauració del Palau Episcopal d'Aspa, la rehabilitació de l'antic Escorxador a Agramunt, la restauració i excavació de la Torre Rodona de Castellnou d'Ossó a Ossó de Sió, les excavacions i la intervenció en l'edifici de serveis del Molí de l'Espígol de Tornabou, la restauració del Castell de Verdú, la rehabilitació de l'antiga Fàbrica Trepat de Tàrrega, la restauració del Castell d'Albi, la segona fase de construcció del Centre d'Interpretació de la Roca dels Moros al Cogul, la rehabilitació de l' antic Sindicat Agrícola de Cervera, la protecció de la ciutat romana d'Iesso amb la creació d'un edifici d'acollida a Guissona, restauració del Castell de Concabella a Plans de Sió, i la consolidació i restauració de les restes del Castell de Sanaüja.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona