La Diputació donarà més diners perquè es facin les obres de la torre de Moja

L'Ajuntament d'Olèrdola va iniciar, l'any passat, les obres de rehabilitació i millora de la torre medieval de Moja, que es van haver d'aturar perquè, un cop iniciats els treballs, es va comprovar que la seva estructura estava molt malmesa, fins al punt de quedar compromesa la seva pròpia continuïtat; per aquesta raó, l'empresa encarregada de les obres, sota la direcció de l'Incasòl, va procedir a subjectar la torre amb una estructura provisional de bigues de ferro i, paral·lelament, es van iniciar a la façana les obres de recobriment amb morter de calç. Aquestes intervencions necessàries van fer que el cost d'execució de les obres s'apugés 210.000 euros més. L'Ajuntament d'Olèrdola negocia per mirar d'obtenir aquest finançament afegit, que ha de garantir la preservació i l'ús públic de la torre, un dels elements significatius del patrimoni local. Membres de l'equip de govern es van reunir recentment amb Anna Hernández, diputada delegada d'Infraestructures, Urbanisme i Habitatge de la Diputació, per demanar-li el suport d'aquest ens. Hernández ha notificat ara per escrit que la Diputació hi col·laborarà assumint un terç dels 210.000 euros. Els altres dos terços, els aportarien l'Ajuntament i l'empresa privada que col·labora en l'obra, la Fundació Abertis. Les obres de consolidació de l'estructura s'acabaran a final d'any i l'any que ve es completarà la rehabilitació de l'interior de la torre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
LLENGUA

Joan Vall: “La llengua es defensa a les urnes”

BARCELONA
cultura

Jusèp Boya, Gemma Carbó i Rosa Lluch Bramon seran els experts que assessoraran el procés per escollir el nou director del Muhba

barcelona
LLIBRES

Litterarum dedicarà la propera fira a reivindicar l’art com a teràpia

BARCELONA
Cultura

Mor als 89 anys el periodista i escriptor francès Bernard Pivot

ART

Torrent Pagès “reneix” en una exposició a la Fundació Valvi

Girona
TEATRE

Joan Lluís Bozzo torna al teatre amb un documental sobre salut mental juvenil

BARCELONA
TEATRE

El TNC furga en la comèdia dramàtica de família a ‘Amnèsia’

BARCELONA
Cinema

El Truffaut dedica un nou cicle de la Fimoteca a Wim Wenders

Girona
Joan Safont
Periodista i escriptor

“Els polítics tenen pànic de semblar massa intel·lectuals”

Barcelona