cultura

Una novel·la d'humor d'un autor tarragoní guanya el Ciutat d'Alzira

“Els embolics dels Hoover”, de Joaquim Buendicho se'n porta el guardó

El barcelonès David Bueno obté el Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General

Rafa Roca guanya Premi d'Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta amb “El valencianisme de la Renaixença”

Joaquim Biendicho (Tarragona, 1964) ha guanyat el Premi Novel·la Ciutat d'Alzira, dotat amb 18.000 euros, amb Els embolics dels Hoover, una obra d'humor escrita amb “llenguatge àgil”, han destacat els membres del jurat.

“Els embolics dels Hoover ens acosta la divertida persecució per Europa d'uns americans ben singulars que es mouen a ritme frenètic per diferents ciutats turístiques. Tot comença quan una de les filles dels Hoover fuig amb el malabarista que entreté el passatge del creuer pel Mediterrani que gaudeix tota la família”, informen des d'Edicions Bromera.

D'una altra banda, el Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General (també 18.000 euros) ha sigut per a David Bueno (Barcelona, 1965) per L'enigma de la llibertat. Una perspectiva biològica i evolutiva de la llibertat humana.

Igualment, el Premi d'Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta ha correspost a El valencianisme de la Renaixença, de Rafa Roca (Alaquàs, 1971), mentre que el V Premi de Poesia Ibn Jafadja l'ha guanyat Iban L. Llop (Borriana, 1975) amb Batalles de Sardenya.

Les obres guardonades seran editades per Bromera.

Els premis van ser atorgats anit al costat dels de la resta de categories, que ja s'havien fet públics anteriorment: el Premi de Teatre Ciutat d'Alzira Palanca i Roca per a Miquel Àngel Vidal, amb La nit de glòria d'A.M.; el Premi Bancaixa de Narrativa Juvenil per a Josep Millo per El verí de la cobra; i el Premi de Narrativa Infantil per a Vicent Silvestre, autor d'El secret de Meritxell.

A l'acte van assistir vora 750 persones. Enguany el concurs ha comptat amb la participació de 155 originals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.