cultura

Amposta

Les agrupacions de músics locals gestionaran el nou casal de la música

Disposa de tres bucs d'assaig per a grups i dos per a discjòqueis, a més d'una sala polivalent per a concerts

Ha costat 200.000 euros

Els grups de música d'Amposta tindran un espai per poder assajar dignament sense molestar els veïns, tocar i fins i tot enregistrar maquetes. Divendres, es va inaugurar al polígon de Tosses, on hi ha la zona d'oci nocturn més important de la ciutat, el Casal Ampostí de la Música, un local d'uns 200 metres quadrats que compta amb tres bucs d'assaig, de 30 metres quadrats cadascun, per a grups i dos bucs més de dimensions més reduïdes per a discjòqueis. L'equipament també inclou un estudi de gravació per poder enregistrar maquetes, a més d'una sala d'audicions, d'uns 90 metres quadrats, per fer concerts de petit format o lliçons magistrals.

La inversió d'aquest equipament ha estat d'uns 200.000 euros, dels quals l'Ajuntament d'Amposta ha posat 80.000 i els 120.000 restants han anat a càrrec de la secretaria general de Joventut. La inauguració oficial va ser divendres passat i va comptar amb la presència del grup de rock català Lax'n'Busto, que va impartir una lliçó magistral de rock a una cinquantena d'alumnes de les aules de música dels centres de secundària d'Amposta. Ara bé, l'equipament no es posarà oficialment en marxa fins al gener del 2011, ja que el consistori traurà a concurs la gestió amb l'objectiu que s'hi faça càrrec alguna de les dues entitats que representen els grups de música locals: AMTE (Associació de Músics de les Terres de l'Ebre) i la Barraca del Músic. “Funcionarà com unes pistes de frontó”, exemplifica el tècnic de joventut, Jaume Vidal, tot precisant que els grups podran llogar les sales per hores.

A Amposta, actualment hi ha una vintena de grups de música, alguns dels quals ja comencen de tindre un cert renom. “Aquest equipament dóna resposta a una demanda existent”, va manifestar durant la inauguració l'alcalde d'Amposta, Manel Ferré. “Volem que siga un espai de formació i creació”, va afegir per la seua banda el director dels serveis territorials d'Acció Social i Ciutadania, Adam Tomàs.

LA FRASE

Aquest equipament dóna resposta a una demanda existent dels joves de la nostra ciutat
Manel Ferré
alcalde d'amposta

LA DATA

01.2011
Es posarà
en funcionament el Casal Ampostí de la Música, ja que abans es farà un concurs públic de la gestió.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
música

La cantant gironina Jost Jou debuta amb ‘MFQM’: més forta que mai

girona
poesia

Guillem Pérez: “El cor és el vehicle amb què avancen la lectura i la vida”

cadaqués
Cultura

Mor Eduard Lluís Muntada, la veu en català de Vyvyan, el punky d’‘Els joves’

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA
LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE
M. Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls