Tiana homenatja Isaac Albéniz, un dels seus estiuejants més il·lustres

Aquest any es commemora el centenari de la mort del compositor Isaac Albéniz i l'any que ve els 150 anys del seu naixement. Tiana ha volgut afegir-se a la celebració de l'Any Albéniz i per això ha programat una sèrie d'actes d'homenatge. I és que aquest compositor va estar fortament vinculat amb la vila ja que va ser, durant molts anys, un dels seus estiuejants més il·lustres.

El primer dels actes serà un concert, a càrrec del pianista Lluís Avendaño i la ballaria Beatriz del Pozo, que interpretaran Suite Iberia. El concert serà aquest diumenge a la sala que porta el nom del compositor (19 h). A més, el mateix diumenge, al vestíbul de la sala, es podran veure exposades algunes reproduccions de fragments de partitures manuscrites del compositor i altres documents que relacionen Isaac Albéniz amb Tiana. Els materials que s'exposaran procedeixen del Fons Isaac Albéniz i del Fons Pedrell, de la Biblioteca de Catalunya.

El regidor de Cultura a l'Ajuntament de Tiana, Ferran Pasqual (Gent pel Progrés), ha explicat que el programa és una eina més per «donar a conèixer la vinculació que el compositor va tenir amb el poble». Pascual ha afegit que la intenció de l'àrea de Cultura és programar altres activitats al llarg dels mesos de celebració de l'Any Albéniz. «El concert serà una petita mostra; hi ha previstes més activitats», diu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.