Cultura

Mirador

Doneu-vos la pau

Hi ha crits d'alarma que posen els pèls de punta. I també n'hi ha que es poden agafar en broma. La qüestió és saber-los diferenciar i, per aconseguir-ho, no hi ha millor arma que la informació. L'informe anual fet per la Federació Internacional de la Indústria Discogràfica sembla que augura la fi del món amb l'afirmació que si seguim aquest camí desapareixeran com les tonyines, quan resulta que de mica en mica es van recuperant i que durant l'any passat es van incrementar les vendes de cançons per internet fins arribar als 13 milions d'unitats.

És això fruit de la conscienciació massiva? Entrem a l'era del consumidor de cultura orgànica? Desconec si el planeta global ha entès que la xarxa no és el paradís on es pot menjar de tot i gratis. O potser ha baixat la voracitat descarregadora dels que pateixen d'incontinència electrònica? Per ser realista, sembla que tot es va posant al seu lloc, a poc a poc, com tot el que succeeix a l'univers dels éssers humans.

Un exemple que aquest any del conill pot resultar més temporitzador és que la SGAE ha presentat un programa de canvis, que és com dir de propòsits, que comença per oferir més informació. Ja era hora. Perquè han mantingut un silenci que els feia culpables de totes les acusacions. Volen més transparència, sotmetre's a auditories anuals, seguir un codi de bones pràctiques i crear la figura del defensor del client, entre altres coses. Els internautes es posen la mà a la butxaca malgrat la crisi internacional i la societat de gestió vol canviar d'imatge per deixar de ser el llop. Els extrems s'apropen. El moment de l'acord final ja és a prop. Germans, doneu-vos la pau.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.