cultura

MATADEPERA

El concurs de grimpaires omple la plaça de Cal Baldiró

El pernil se l'endú Joan Trabal, que es va enfilar al capdamunt del pi en 30 segons

Hi ha hagut 92 participants

El Gran Concurs de Grimpaires de la festa de Sant Sebastià de Matadepera va omplir ahir al migdia la plaça de Cal Baldiró, tot i l'ambient gelat que es va viure durant tot el concurs. Atesa l'afluència de públic i els 92 participants que hi van prendre part en les quatre categories, el futur d'aquesta tradició que es va implantar el 1975 té l'èxit assegurat.

Com cada any, els menors de 10 anys van ser els encarregats d'obrir la grimpada del pi i van donar el tret de sortida a quatre hores que van ser l'exemple viu de la tradició rural de Matadepera.

El guanyador d'aquest any del pernil que corona el pi ha estat Joan Trabal, que en 30 segons, i fidel a l'estil tradicional de grimpada, es va convertir en el successor de Jordi Autonell, que havia assolit la primera posició els dos últims anys amb la seva peculiar escalada amb els peus descalços i ajudant-se amb les plantes dels peus. En la categoria de nens fins a 10 anys, la guanyadora va ser Mariona Guinjoan; en la femenina la campiona va ser Berta Querol; i en la de nois de 10 a 15 anys, el pernil se'l va endur Guillem Ferriol.

El col·lectiu de cuiners de la comarca, Cuina Vallès, va repartir degustacions de la mongeta del ganxet coincidint amb un dels actes centrals de la festivitat de Matadepera.

LA XIFRA

20
metres d'alçària tenia el pi d'aquest any.
L'any passat, el pi de la plaça de Cal Baldiró feia 26 metres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.