cultura

Dalí, sense barreres

L'organització de visites guiades als museus del triangle dalinià –Figueres, Púbol i Portlligat–, adaptades per tal de facilitar-hi l'accés de persones cegues i discapacitades visuals, és un dels projectes i programes específics que s'impulsaran gràcies al conveni signat ahir a Barcelona per l'ONCE i la Fundació Gala-Salvador Dalí. També està previst que l'ONCE ofereixi diversos cursos al personal de la fundació empordanesa sobre tècniques d'acompanyament a les persones amb ceguesa o deficiència visual.

L'acte de signatura va estar protagonitzat, ahir a la seu de l'ONCE a Barcelona, per la delegada territorial de l'organització a Catalunya, Teresa Palahí, i el secretari general de la Fundació Gala-Salvador Dalí, Lluís Peñuelas.

“És un honor signar aquest conveni i també una necessitat. La fundació té com a voluntat que els nostres espais restin oberts a la societat i siguin accessibles a tots els col·lectius. Farem tot el possible perquè les persones cegues estiguin als nostres museus com a casa seva”, va dir Peñuelas, que va afegir: “És un primer pas. Volem que tota l'obra de Dalí, especialment la literària, també sigui accessible”. En nom de l'ONCE, Palahí va dir: “Aplaudim el privilegi que l'univers dalinià s'acosti a les persones cegues i deficients visuals. Així podrem conèixer de més a prop l'obra d'un artista únic al món, primer a Púbol i després a la resta d'espais museístics de la fundació. És un signe de normalitat que el nostre col·lectiu tingui accés a la cultura. Ens iguala i ens fa més lliures”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.