cultura

argentona

La Sala oferirà programació estable dotze anys després

L'equipament cultural tornarà a acollir muntatges escènics a la tardor

Per la festa major de Sant Domingo es farà una jornada de portes obertes després del llarg període de reformes

La Sala d'Argentona tindrà per fi una programació cultural estable aquesta tardor, dotze anys després del seu tancament. Així ho va afirmar l'alcalde, Pep Masó (TxA), que va assegurar que es mirarà de tancar la graella d'espectacles cap a la primavera. “Seran muntatges de teatre, dansa i música, a més d'una programació de caràcter familiar”, explicava Masó, que va concretar que ja hi ha 30.000 euros de pressupost per als espectacles des del setembre fins al desembre. “Al novembre es tornarà a dotar de pressupost per completar la temporada”, va puntualitzar l'alcalde.

A més, Masó també va anunciar que per la festa major de Sant Domingo –a l'agost– s'inaugurarà oficialment La Sala, ja que durant la festa major d'hivern –el gener passat– ja es va obrir de manera puntual. “Serà una jornada de portes obertes perquè tothom pugui veure les entranyes de la nova Sala”, va assenyalar Masó, que es va mostrar convençut que un cop La Sala torni a entrar en funcionament “podrà ser una eina de dinamització de l'activitat cultural i econòmica del poble”. En aquest sentit, l'alcalde d'Argentona va afirmar que la infraestructura pot servir de pol d'atracció perquè es visitin altres llocs del municipi. “Si s'aconsegueix captar públic de fora, aquest podrà visitar també llocs com ara el Museu del Càntir o la Font Picant”, va dir.

Masó es va mostrar feliç per poder dotar de nou de programació el característic equipament cultural després d' anys d'obres, retards i desgavells que han fet que tot el procés de reforma de La Sala hagi ascendit a 7,5 milions d'euros. Ara s'estan duent a terme els últims retocs a l'espai, amb la instal·lació de mobiliari i l'eliminació dels badalots de l'entrada.

LA XIFRA

7,5
milions
és el que han costat aproximadament les obres de rehabilitació de La Sala després d'estar dotze anys tancada al públic.

LA FRASE

Espero que La Sala pugui ser un element dinamitzador de l'activitat cultural i econòmica
Pep Masó
alcalde d'argentona

Un espai per a les entitats

Pep Masó també va voler deixar clar que amb la posada en marxa de La Sala aquest podrà ser un espai per donar cabuda a actes d'entitats locals. “És important oferir una programació que inclogui propostes locals, com ara tallers de teatre o altres activitats”, va afirmar l'alcalde, que va destacar la necessitat que l'espai tingui un “ús polivalent”. “Serà a partir del juny quan està previst iniciar les converses i els treballs amb les entitats locals perquè puguin donar ús a La Sala”, va manifestar l'alcalde. D'altra banda, Masó també va explicar que l'Ajuntament està en contacte amb institucions privades perquè puguin donar suport a la programació que s'estrenarà a la tardor.

A més, l'alcalde també va assegurar que durant aquest primer any de nova activitat serà l'Ajuntament qui farà la gestió directa de l'equipament. En aquest sentit, el consistori se centrarà ara a debatre quines seran les taxes que entitats i promotors hauran d'abonar per utilitzar l'espai.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.