cultura

La contra

‘Vallèsclown', per mèrits propis

La Setmana del Pallasso de Castellar del Vallès arriba a la novena edició tot estrenant un sobrenom que defineix la seva dimensió comarcal i consolidant un programa únic al país

La novena edició de la Setmana del Pallasso de Castellar del Vallès, que tindrà lloc del 19 al 27 de març, estrenarà aquest any el sobrenom de Vallèsclown, amb l'objectiu de realçar la importància estratègica de l'esdeveniment en els àmbits cultural i lúdic de la comarca. Però no només això, sinó que segons Gabi Ruiz, president de l'entitat organitzadora, La Xarxa, la cita ja està plenament consolidada a tot Catalunya: “Tenim gent de les quatre demarcacions que ha vingut i que ha trucat interessant-se per la Setmana del Pallasso. Per desgràcia, en els últims temps, els altres festivals similars han viscut connotacions negatives”, va destacar, tot fent referència a les retallades pressupostàries patides pel Pallassòdrom de Vila-seca i el Festival Internacional de Cornellà, o la probable desaparició del Festival de Pallasses d'Andorra la Vella.

“Nosaltres hem fet un esforç per mantenir els nou dies d'activitat amb l'objectiu de no perdre l'essència”, va afegir Ruiz, que creu que els equilibris econòmics que s'han hagut de portar a terme paguen la pena amb vista a la pròxima desena edició: “Serà un aniversari important i pensem que s'ha de celebrar d'alguna manera. Tant de bo puguem deixar enrere l'actual període de transició”, va dir. La Setmana del Pallasso tindrà un cost d'uns 50.000 euros –dels quals una mica més de la meitat seran aportats per l'Ajuntament–, i manté un programa similar al del 2010, moment en què es va haver de reduir en un terç la quantitat d'espectacles.

Una de les novetats és que l'esdeveniment arrancarà durant la festivitat local de Sant Josep, que a més cau en dissabte, cosa que s'espera que augmenti encara més l'afluència i les expectatives del públic. L'endemà, el diumenge al matí, hi ha prevista una de les activitats més multitudinàries, La gran pallassada, que es traslladarà de la plaça d'Europa a la del Mercat per tal d'aprofitar la infraestructura del vestíbul de l'Auditori. Es tracta, bàsicament, d'una concentració de pallassos i d'un espectacle de carrer, de manera que els artistes ho tindran més fàcil per canviar-se i donar més varietat a les seves actuacions. Aquell dia tancarà la jornada l'estrena de Naïf, a càrrec de Toti Toronell.

En total, en els nou dies, hi ha prop de 30 propostes previstes, que es repartiran entre els carrers i places de la vila i espais tancats com ara l'Auditori Municipal Miquel Pont. La Sala Blava de l'Espai Tolrà tornarà a ser la seu de les sessions golfes de cafè teatre, conegudes com a Cafèclown, i també arribarà fidel a la seva cita la Fira de l'Infant, que servirà de cloenda el 27 de març. Per primera vegada, el tiquet d'entrada inclourà un dinar popular. I una altra novetat serà l'exposició Nassos anònims, que recollirà fotografies de tots els ciutadans que prèviament, per Sant Josep, hagin accedit a posar-se un nas vermell i a ser immortalitzats per una càmera.

En aquesta ocasió, el premi Sabatot Alegre a la trajectòria serà per a Pepa Plana, que ha participat en diverses ocasions en el festival, i dilluns 21 de març s'homenatjarà el desaparegut Joan Busquets, que el 2003 va ser guardonat durant la Setmana del Pallasso com a component del grup Ínfima La Puça. Al marge d'una exposició i d'altres representacions, a l'Auditori es farà Cíclicus, el darrer espectacle que va dirigir Busquets.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.