cultura

Primera trobada de teatre transfronterer a Ceret

Alumnes de Ceret, Bellpuig d'Urgell i Perpinyà proposen una diada de teatre en català a la sala de l'Unió de Ceret aquest dijous

Fruit d'uns intercanvis entre el liceu de Ceret i l'institut de Bellpuig d'Urgell, la primera trobada transfronterera de teatre tindrà lloc aquest dijous 24 de març a Ceret.

Sota la direcció de les professores del liceu de Ceret Maria Balastegui i Maria Barcons, 34 alumnes de segona d'aquest establiment d'entre 15 i 16 anys, ,repartits en dos grups, van elaborar els guions i la realització sobre dos arguments. El primer tema planteja com la identitat catalana és percebuda pels estrangers (descobriment dels focs de St Joan, de la St Jordi, de la cuina catalana, dels concursos de pinyols de cireres, de la petanca, de la sardana, etc). El segon tracta dels contes tradicionals adaptats a l'època actual mitjançant una adaptació de la caputxeta vermella (les aventures d'una noia actual en el món contemporani dels suburbis de ciutat).

Són els alumnes mateixos que han triat els temes i que han escrit les obres que van començar a treballar a finals del novembre passat.

Els altres establiment presentaran uns esquetxos (liceu Aragó de Perpinyà), dues peces d' Eugène Labiche adaptades al català (Liceu Bon Secours), L'Alegria que passa de Santiago Rusiñol (Taller de l'IES Pla d'Urgell).

Totes les obres són en català.

Al proper mes de maig, els alumnes del liceu de Ceret aniran a Bellpuig d'Urgell per interpretar les seves obres.

Sala de l'Unió a Ceret

De 10h a 16h.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.