cultura

Mont-roig del camp

L'homenatge a Joan Miró continua en l'aire

El Centre Miró ofereix situar les escultures del pintor al mig de l'Església Vella

Continua la falta d'entesa a Mont-roig del Camp sobre l'organització dels actes d'homenatge a la figura de Joan Miró que es preveuen fer enguany, coincidint amb el centenari de l'arribada del pintor al municipi per curar-se d'una llarga malaltia. Josep Miquel Martí Rom, el president de l'entitat privada Centre Miró que mitjançant un conveni amb l'Ajuntament gestiona des del 2006 la mostra permanent sobre l'artista que hi a l'Església Vella –de titularitat municipal–, va dir ahir que l'associació estén la mà a la comissió ciutadana que es va crear l'octubre passat per preparar el centenari per tal que l'exposició de 25 escultures que els ha de cedir la Fundació Miró s'emplaci dins l'església. “Al mig de la seu hi ha uns mòduls de fusta on col·loquem exposicions temporals que es podrien moure a un lateral. L'església fa 450 m² i, per tant, pensem que hi ha espai suficient perquè no s'hagi de desmantellar el centre d'interpretació on s'explica la relació de Miró amb Mont-roig. Per lògica, en cap museu del món es desallotja tot per una mostra d'uns mesos”.

Com a resposta, l'alcalde, Fran Morancho (PSC), va reiterar que la comissió els ha aconsellat que es requereix tot l'espai de l'església per encabir-hi les 25 escultures originals del pintor i que això no és un caprici, sinó una “recomanació tècnica”. “Dubto que la comissió accepti fer la mostra a l'església, tot i que si al final fos així ho acceptaríem. A la població no hi ha cap altre emplaçament on es pugui col·locar i, ara, els actes del centenari s'aguanten per un fil”.

Paral·lelament, els dos regidors d'ERC, Ferran Pellicer i Miquel Anguera, i l'edil d'ADMC, Antoni Vernet, van qualificar de “prepotent” l'actitud del batlle, que la setmana passada els va fer fora de l'equip de govern. “Ens va expulsar després d'una votació democràtica, en què el PSC es va quedar sol en la decisió d'obligar el Centre Miró a abandonar l'església per la força. És una entitat que ha fet molt pel municipi, ja que gràcies a la seva tasca de difusió de l'obra de Miró han vingut 40.000 visitants al poble en els últims vuit anys”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.