cultura

Pinell de Brai

Ugetistes sempre

S'inaugura una placa a la Cota 705 del Pinell de Brai en homenatge als afiliats a UGT que van morir durant la batalla de l'Ebre

Un centenar de persones, la majoria de la Unió de Pensionistes, Jubilats i Prejubilats de la UGT de Tarragona, es van aplegar ahir al Monument de la Pau del Pinell de Brai per homenatjar els ugetistes morts en la batalla de l'Ebre. La rememoració es va portar a terme, significativament, el 16 d'abril, tres dies després del 80è l'aniversari de la proclamació de la Segona República Espanyola. L'alcalde del Pinell de Brai, Pere Martí, acompanyat pel delegat del govern a l'Ebre, Xavier Pallarès, i el secretari general de la UGT de Catalunya, Josep Maria Álvarez, van inaugurar una placa en honor a les víctimes de l'UGT de la Guerra Civil Espanyola. Un dels moments més emotius es va produir durant la cantada de l'himne obrer La internacional. “La guerra civil espanyola va ser una guerra entre classes socials. Una lluita entre el poble i els alçats, en què la UGT va defensar la legalitat de la República”, va subratllar Álvarez. El secretari general de la UGT també va explicar: “Els nostres avantpassats van lluitar per l'estat del benestar i valors com la llibertat, la solidaritat, l'autogovern, el respecte de les diverses maneres de fer de les persones i dels territoris”. Durant la batalla de l'Ebre van morir “10.000 combatents al bàndol de la República, molts dels quals, donada la implicació de la UGT en l'Exèrcit Popular de la República, eren companys nostres”. La Comissió d'Homenatge a la Batalla de l'Ebre, fundada per la unió de pensionistes tarragonins va posar la dada en el seu manifest. La Comissió va expressar la importància de la memòria històrica: “Hem de transmetre a les noves i futures generacions que les actuals conquestes socials no són gratuïtes, sinó que es van pagar amb moltes vides de companys i d'altres persones compromeses”.

La placa que la UGT va col·locar al monument a la Cota 705 de Pinell, on hi ha el mirador d'on es divisen les serres de Pàndols i Cavalls, es va afegir a altres plaques que també rememoren la batalla de l'Ebre. “El Consorci memorial de la batalla de l'Ebre ha creat espais com la Cota 705 per donar a conèixer als joves aquest moment històric de Catalunya, i en concret la Terra Alta, perquè no es torni a repetir mai més la guerra. Em sumo a l'homenatge als morts de la UGT i de tots els avantpassats perduts”, va concloure Pallarès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA
LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE
M. Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona