cultura

Eliana Thibaut-Comelade obté el premi Méditerranée Roussillon

El premi del Centre Méditerranéen de Littérature (CML) recompensa l'obra “d'un escriptor dels Pirineus Orientals en tots els gèneres, escrita en català i en francès”

El premi Méditerranée Roussillon ha estat concedit aquest matí a Eliana Thibaut-Comelade pel llibre Les saisons de la cuisine, editat per Singulières. Thibaut-Comelade és especialista en cuina catalana, higienista de l'alimentació i autora de nombrosos llibres en català i francès, com ara La cuina dels Països Catalans – un reflex d'una societat (2001) i La cuina medieval catalana (2006). Així mateix, és autora d'una important obra sobre cuina i nutrició, que abraça més d'una trentena de llibres, a més d'articles divulgatius i un CD-ROM interactiu. Thibaut-Comelade es dedica sobretot a la recuperació de la cuina catalana tradicional i les receptes medievals i populars.

Professora durant anys de l'assignatura d'higiene de l'alimentació en diversos centres d'ensenyament tècnic francesos, l'any 1985 va impulsar la iniciativa de creació dels Tallers de Cuina Catalana Tradicional, destinats a preservar i difondre la cuina del país. Començà a editar llibres de cuina en francès –el 2004 va publicar un llibre en castellà–, però ben aviat publicà els primers títols en llengua catalana, en els quals posava de manifest la seva recerca etnològica en el camp de l'alimentació, amb una especial incidència en el període de l'edat mitjana, i la seva capacitat d'innovació pel que fa a receptes creades a partir del substrat tradicional de la cuina nord-catalana. Dins de la col·lecció El Cullerot de Cossetània Edicions, ha publicat La cuina tradicional de la Catalunya Nord, La cuina del foie gras, Les amanides de la Mediterrània, Cuina medieval catalana i La cuina de la poma. Ha estat distingida amb nombrosos premis gastronòmics i cívics, al qual s'afegeix ara el premi anual del Centre Méditerranéen de Littérature. Eliana Thibaut és mare del músic Pascal Comelade.

El premi Méditerranée Roussillon va ser creat l'any 2003 pel CML, amb el suport del Consell General dels Pirineus Orientals, per reconèixer l'obra “d'un escriptor dels Pirineus Orientals en tots els gèneres, escrita en català i en francès”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda