Cultura

Gent

Sirenes ‘made in Catalonia'

Els Victorio & Lucchino (José Luis Medina i José Víctor Rodríguez) van mostrar ahir al Gaudí Núvies la primera col·lecció que produiran als tallers del català Raimon Bundó (hi han firmat una col·laboració de dos anys), i es pot dir que el seu estil és el de sempre, barroc, elaborat, delicat i una mica decadent. Amb un decorat venecià, les models es van convertir en sirenes, amb sorprenents vaixells i lligadures de corall al cap, que de vegades semblaven marededéus decadents i altres nimfes carregades de roses de tul. Tots els dissenys, que no obliden els cargols típics de la parella al baix, han estat fets al taller sevillà dels modistes, però ara se'n confeccionarà una selecció als de Bundó i serà comercialitzada. No tots. Alguns de molt complexos, com el que tancava la desfilada, gairebé de l'època Tudor, només són delicatessen de passarel·la. La importància de mostrar el millor del que fas en un aparador la coneix molt bé Inmaculada García, que després de quatre edicions al saló ahir hi feia la seva primera desfilada: “Els clients valoren molt positivament que ho facis, és un plus afegit”, comentava mostrant els seus treballats vestits que es distingeixen perquè sempre els acaba fent algun guarniment amb filferro i Swarovski.

També Franc Sarabia se les pensa totes per ser original en el sector de vestits de festa, i aquest cop entre els seus elegants i ben confeccionats dissenys ha sorprès amb una americana feta amb els ratolins d'ordinador usats que li enviava la gent a canvi d'una entrada per a la desfilada. N'hi havia un bon munt. Com si la Barcelona Bridal Week fos Wembley! Un punt de diversió que també va aportar la firma de Sabadell Yolan Cris en convertir la passarel·la en una acampada hippie a joc amb els dissenys que van mostrar. Les germanes Yolanda i Cristina Pérez s'ho van passar molt bé elaborant vestits de ganxet farcits de serrells i cordons que les models lluïen amb flors al cap i barrets de palla, o fins i tot de cowboys texans. El final apoteòsic amb bombolles de sabó caient del cel va aixecar un munt d'aplaudiment dels presents, entre els quals hi havia la dona de David Bisbal, Elena Tablada, i Blanca Cuesta. Estaven tan encantades que es van demanar tres modelets cada una pensant en Eivissa i especialment en l'habitual festa Flower Power de cada any. També hi era Elsa Anka acompanyant la seva guapa filla, Lydia, que va desfilar, malgrat que a ella el que li agrada de debò és el cinema (ha participat a Blog).

La proposta de Yolan Cris és gairebé l'antítesi del vestit més comentat aquests dies, el de Caterina de Cambridge, que per cert ja ha marxat de lluna de mel a les Seychelles amb Guillem. “No m'ha agradat gens, no s'assembla gens al que feia McQueen, li falta cua, la corona anava torta...”, deia José Víctor de Victorio & Lucchino. Avui hi haurà una altra jornada de desfilades a la Fira de Gran Via. Mentre es vegin els dissenys inspirats en Turner de Raimon Bundó, al Saló de l'Automòbil, a Montjuïc, Sara Carbonero promocionarà un nou cotxe.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.