Cultura

La contraportada

Morin els nuvis!

Paco Plaza roda ‘REC 3: Génesis', la tercera entrega de la rendible sèrie terrorífica de Filmax, que està ambientada en un casament

“Mi novio es un zombi, es un muerto viviente...”, cantaven Alaska i Dinarama als anys 80... Una lletra que podran subscriure els protagonistes de REC 3: Génesis, Leticia Dolera i Diego Martín, que interpreten una parella d'angelicals nuvis que veuen com el seu enllaç matrimonial esdevé escenari de la terrorífica infecció que alimentava les històries de REC i REC 2. Segons el director Paco Plaza, “m'interessava situar el màxim horror en un dia de màxima felicitat: el terror funciona quan t'hi impliques emocionalment”.

El cineasta parla tan poc com pot del que es trobaran els espectadors de REC 3: Génesis, ja que “part de l'èxit de la saga s'ha degut a l'efecte sorpresa”. Però avança que vol ser “molt respectuós amb el llegat de les anteriors, mantenint el que ha funcionat i aportant-hi alguna cosa nova”. Per exemple, “hi ha més dosis de comèdia, i una certa evolució cap al gènere aventurer”. I, sobretot, la pel·lícula aparca una mica la claustrofòbia dels films precedents, porta l'acció a un escenari més obert i fa que en bona part es desenvolupi a plena llum del dia.

La pel·lícula s'està rodant amb l'expectació lògica en una franquícia que ha tingut un gran èxit internacional i de la qual Hollywood ha arribat a fer una versió. Plaza admet que el cinema de terror de l'Estat espanyol “està vivint una edat d'or, i hem de donar les gràcies a la gent que en anys més difícils s'anaven obrint camí en el gènere a cops de matxet, com ara Narciso Ibáñez Serrador o Paul Naschy”.

Produïda novament per Filmax, la tercera entrega d'aquesta saga es roda aquests dies a l'antic casino de Sant Pere de Ribes. REC i REC 1 van ser dirigides conjuntament per Plaza i Jaume Balagueró, segons el primer “per accident; després de la primera vam dir que no faríem una seqüela i que no dirigiríem junts, i la nostra credibilitat es va ensorrar. Ara teníem dues idees que mereixien ser rodades, i hem decidit tenir-ne la custòdia compartida i dirigir-ne cada un una”. Així que Balagueró consta com a productor creatiu de REC 3: Génesis i dirigirà en solitari REC 4: Apocalipsis. D'altra banda, Plaza subratlla un dels avantatges de dirigir sol: “Cobres el doble”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guardó

‘Maria CHOIR’, menció honorífica als premis S+T+ARTS

Barcelona
televisió

La majoria de pèrits conclouen que hi ha “diferències essencials” entre ‘OT’ i ’Eufòria’

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

Una vintena de companyies passaran pel FITAG

GIRONA

La novel·la ‘Aterratge’ d’Eva Piquer guanya el Premi Literari ‘El Setè Cel’

salt
MÚSICA

Record d’ocupació en la vintena edició de l’(a)phònica

BANYOLES
món editorial

Joan Abellà deixarà Enciclopèdia Catalana al desembre

Barcelona
cultura

Mucha Muchacha i Los Voluble obren la 27a Fira Mediterrània, i posa el focus en la dissidència

Manresa
guardó

Helena Rufat i Salvador Ortells, premis Ciutat de Gandia

Barcelona
museus

La Fundació La Caixa i l’American Museum of Natural History signen un acord de col·laboració

Barcelona