cultura

Rodar un curt en 48 hores

El festival de cinema Fic-cat arrenca avui amb un concurs que vol incentivar el treball dels realitzadors joves

Una de les condicions és que a cada film hi ha d'aparèixer un exemplar en paper d'El Punt

Rodar un curtmetratge en 48 hores i seguint dues premisses fixades pels organitzadors. Aquest és el repte que proposen els organitzadors del Fic-cat (Festival Internacional de Curtmetratges en Català), “l'únic festival de cinema que exhibeix, promociona i premia les produccions audiovisuals en llengua catalana”, segons el seu director, Antonio Barrero.

Tot i que el Fic-cat tindrà lloc entre els dies 2 i 5 de juny a Roda de Berà (Tarragonès), avui mateix es dóna el tret de sortida al concurs Jove 48 Hores, una proposta consolidada des de la primera edició i que pretén incentivar el treball dels realitzadors menors de 35 anys: gravar i editar un curtmetratge de tres minuts de durada en un termini màxim de dos dies. Els organitzadors no desvetllaran fins avui mateix les dues premisses que hauran de formar part de la trama del curtmetratge: d'una banda, hi ha d'aparèixer un exemplar en paper de l'edició d'avui d'El Punt, i, per l'altra, una formiga, “real, animada, gegant, de plàstic, mutant...”, segons Barrero.

Els treballs es projectaran el 5 de juny, al teatre del Casino Municipal de Roda de Berà, i aspiraran al premi, que consisteix a rebre els mitjans tècnics i materials i l'assessorament necessaris per realitzar un curtmetratge professional amb càmera de cinema digital RedOne en el termini d'un any.

Dedicat a la sèrie B

Enguany, el festival es dedicarà a les pel·lícules de sèrie B, les produccions alternatives que apareixen durant la dècada dels cinquanta del segle passat, de baix pressupost, imaginatives, de terror i ciència-ficció, i que s'han caracteritzat per ser l'oportunitat de molts actors i directors que s'iniciaven en el món del cinema.

El jurat que valorarà les diferents categories (ficció, animació, videoclips, documentals...) el formen la cineasta Judith Colell, el músic Joan Reig, les actrius Montserrat Carulla i Sílvia Aranda i els actors Roger Coma i Fermí Fernández. Tots seran presents a la cerimònia de cloenda i de lliurament de premis, el 5 de juny, conduïda per la pallassa Pepa Plana i presidida per l'actor i director Joel Joan, president de l'Acadèmia del Cinema Català. La programació del certamen es pot consultar en el web Fic-cat.cat.

Entre els actes programats destaquen un homenatge a Montserrat Carulla, que rebrà el premi honorífic Fic-cat 2011 “per la seva aportació interpretativa en català”, i una taula rodona que plantejarà la qüestió Existeix el cinema català? Els ponents seran el mateix Joel Joan, Muriel Casals, presidenta d'Òmnium Cultural; Josep Maixenchs, director de l'ESCAC, i Jesús Monllaó, cineasta tarragoní.

LA DATA

02.06.11
arrenca oficialment
la quarta edició del Festival Internacional de Curtmetratges en Català, al municipi tarragoní de Roda de Berà.

LA XIFRA

35
realitzadors estaven inscrits
fins ahir al concurs Jove 48 Hores, que premia el millor curtmetratge rodat i editat en un termini de dos dies.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.