cultura

Tortosa

Es constitueix la Comissió Cívica del Patrimoni

Les Terres de l'Ebre ja tenim un observatori del patrimoni natural i cultural. Es tracta de la Comissió Cívica del Patrimoni de les Terres de l'Ebre (CCPT-TE). Aquest ens intervindrà quan hi hagi conflictes entre la conservació del patrimoni i el desenvolupament del territori.

L'acte públic de presentació d'aquesta comissió es farà el dia 15 de juny al Col·legi de Periodistes de Tortosa. La CCPT-TE s'ha creat amb l'impuls de la junta gestora, formada per centres d'estudis, associacions culturals i altres entitats de les comarques ebrenques.

Aquesta junta gestora està formada pel Centre d'Estudis de la Terra Alta, l'associació cultural Lo Riu, el Centre d'Estudis Seniencs i Terres de Cruïlla, el CEITTE, el Museu del Montsià, el Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre, la Fundació per a la Preservació del Patrimoni Ferroviari Industrial, el Centre d'Estudis de la Fatarella, la FOLC, l'Arxiu Comarcal de la Ribera d'Ebre i el Centre d'Estudis d'Ulldecona.

La Comissió Cívica del Patrimoni de les Terres de l'Ebre, per la seva banda, la formen Albert Curto, Josep Cid, Adelina Casanova, Joan Salvatella, Sergi Saladié, Antònia Serres, Elena Fabra, Victòria Almuni, Josep Moragrega, Óscar Saladié, Pere Josep Jiménez, Josep Antoni Collazos, Neus Miró i Ferran Torta.

La CCPT-TE és la segona comissió d'aquest tipus que es constitueix a Catalunya després de la CCP del Baix Llobregat. L'Institut Ramon Muntaner supervisa el funcionament tant d'aquestes dues comissions com de les que es puguin anar creant en el futur.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guardons

La il·lustradora Marika Vila guanya el Gran Premi Comic Barcelona

Barcelona
Crítica

Sara Blanch, l’estima d’un cant

festival

A Morella reflexionen sobre el poder dels algoritmes

Morella
cinema

Kristen Stewart protagonitzarà la nova pel·lícula d’Albert Serra

barcelona

L’Elèctrica Dharma, Quimi Portet i Mishima, al primer festival Intrèpid

riudellots de la selva

La Fira Modernista reviu la vida al voltant de la indústria tèxtil

TERRASSA
música, teatre i humor

Joel Díaz obre avui el festival Límbic a Santa Coloma de Gramenet

santa coloma de gramenet
LLIBRES
LLIBRES

Les setenes jornades Transversal se sumen al centenari de la mort d’Àngel Guimerà

el vendrell

L'art català desaparegut

Barcelona