Els Ministrers d'Olot tenen CD
Han enregistrat vint-i-tres músiques de balls de faràndules garrotxines, dirigits per Xavier Pallàs
L'Àrea de Música Tradicional de l'Escola Municipal de Música d'Olot ha gravat el seu primer disc titulat Balls de faràndula i altres danses de la Garrotxa, coincidint amb el desè aniversari. El presenten el 9de setembre (7 de la tarda) als claustres en el marc de les festes del Tura. El disc pretén ser una mostra del treball realitzat des de la creació de l'escola. Totes les músiques de les danses del disc es ballen o s'han ballat a la Garrotxa i formen part del seu ric patrimoni musical.
En total s'han enregistrat 23 peces que el grup té habitualment en el seu repertori. Així hi ha el Ball i la Marxa de la Cabreta que cada any toquen a l'inici del festival Cornamusam d'Olot; el ball del gegant Batoies que acompanyen per la Fira del Fajol de Batet; el ball del Cucut i la Xurruca i l'entrada i el ball de l'Àliga de Sant Ferriol, que han tocat per les festes d'aquest barri olotí; el Nen de Rialles de Rialles Olot; el ball del Mussol del Centre de Dia de Salut Mental de la Garrotxa; el Ball del Tió de l'Associació de Comerciants d'Olot; i la Marxa, el Ball i el Valset del Porc i el Xai de l'Aoapix. També inclou alguns balls creats per membres dels Ministrers com el del gegantó de la Fundació Amics Joan Petit-Nens amb Càncer i els balls de les faràndules de les colles geganteres de Castellfollit i Tortellà. Finalment, hi ha enregistrat el ball del Xai Be, el pasdoble Som tres xicots i diverses sardanes curtes: Sant Andreu del Bac, Aquests de la capa negra i Bon dia Elionor.
Una part important del disc ha estat finançada amb la col·laboració de les entitats vinculades amb aquests balls. La cobla de Ministrers està dirigida per Xavier Pallàs i integrada per una quinzena d'alumnes.